image
04.11.2022.

Uređenje stana - Kako da izbegnete početnicke greške

Uređenje stana je jedan od najzahtevnijih poslova.

Bez obzira da li ste iznajmili ili kupili nekretninu, čeka vam opremanje novog doma. Počev od izbora boja za zidove, preko nabavke nameštaja, pa do ukrasa - svaki, čak i najmanji, detalj ima važnu ulogu u kreiranju prijatne atmosfere.

Uređenje stana određeno je ne samo finansijskim mogućnostima, već i ličnim karakteristikama, navikama, željama. Takođe, u velikoj meri zavisi od kvadrature i rasporeda prostorija, pa i arhitektonske strukture, jer nije isto opremati stan u potkrovlju koji ima kose plafone i dupleks na 2 nivoa.

Da biste imali dom koji u potpunosti odgovara vašim potrebama, ali i životnom stilu, Brian Lack & Company vam daje savete kako da izbegnete greške pri uređenju.

Premali ili prevelik tepih

Jedna od najčeših grešaka kada je uređenje stana u pitanju jeste neadekvatna veličina tepiha. Previše mali ili, pak, preveliki tepih ne samo da se neće pravilno uklopiti, već može da naruši estetiku prostorije. Razlog tome leži u činjenici da ovaj detalj može da učini sobu prostranijom ili zatvorenom.

Mnogi ljudi smatraju da je bolji izbor manji tepih koji zauzima samo centralni deo. Naprotiv! Idealno rešenje jeste da tepih prekrije deo prostora u kojem se sedi. Odnosno, da sav nameštaj za sedenje ili bar prednje nogari budu na njemu. Ovako postavljeni tepisi daju sasvim novi izgled sobi. Ujedno, čine da ona izgleda veće. Zato je veoma važno da odredite dimenzije tepiha koji vam odgovara na osnovu standardnih koje postoje na tržištu.

Nedostatak osvetljenja

Svi dobro znamo da bez rasvete nećemo moći da obavljamo zadatke kada padne noć. Međutim, pored funkcionalnosti, ona ima i dekorativni karakter.

Iako mnogi radije biraju centralno osvetljenje u vidu atraktivnog lustera ili LED sijalica na spuštenom plafonu, za uređenje stana, posebno dnevne sobe, ova vrsta rasvete nije dovoljna.

Stručnjaci savetuju da u svoj životni prostor unesete slojevito osvetljenje. To znači da kombinacija lustera ili plafonjere sa stonim i podnim lampama pruža najbolji efekat. Ne samo da će vaš dom izgledati modernije, već ćete stvoriti komfor za širok spektar aktivnosti - od čitanja do druženja sa prijateljima.

Previše stilova

Kao početnik u dekorisanju sigurno ste se susreli sa najpopularnijim stilovima uređenja enterijera. Nažalost, ukoliko niste iskusni poznavalac možete napraviti grešku u mešanju različitih stilova. Kao rezultat toga vaš prostor izgledaće prenatrpano, pa čak i neuredno.

Da biste izbegli ovu grešku preporučljivo je da izaberete stil koji vam najviše odgovara, a zatim da ga vremenom nadograđujete.

Postavljanje slika na pravoj visini je ključno za lepo uređenje stana

Umetnička dela na najlepši način pokazuju vaš besprekorni stil, unoseći dozu prefinjenog luksuza u prostor. Zbog toga je pravo vreme da krenete sa sakupljanjem originalnih slika. Ipak, vodite računa da ih zakačite u prosečnoj visini očiju odrasle osobe u prostoru.

Ukoliko ste odlučili da kupite stan kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će u kratkom roku dom kakav želite, dok će vam naši advokati pomoći u vezi svih pravnih pitanja, uključujući i prikupljanje dokumentacije za stambeni kredit, povraćaj PDV-a, subvencije za kupovinu stana.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375