image
29.04.2022.

Kupovina dupleksa - Zašto biste trebali da se odlučite za ovakvu investiciju

Kupovina dupleksa spada u najvišu kategoriju na tržištu nekretnina.

Dupleks je stručni termin koji se koristi u građevini za označavanje stambene jedinice određene forme. Prvi put se pojavio u Engleskoj u 19. veku, a razvijen je iz porodične kuće koje je izmenjena i dograđena kako bi u njoj mogli da žive mlađi članovi kada zasnuju svoje porodice.

Međutim, danas dupleks u različitim zemljama ima različito značanje. Tako, na primer, u Americi se koristi za označavanje stana sa 2 zasebna ulaza. Dok na australijskom tržištu nekretnina predstavlja zgradu koja ima dva stana, sa jednim zajedničkim zidom.

Kod nas kupovina dupleksa se vezuje za stambeni prostor na 2 nivoa koji su međusobno povezani stepenicama.

Koje su prednosti posedovanja dupleksa otkriva vam Brian Lack & Company.

Dupleksi donose najviši stepen komfora

Život u dupleksu pruža iskustvo slično životu u kući. Dizajnirani su tako da imaju više soba u odnosu na klasične stanove, te će sigurno svaki član porodice imati prostor za sebe. Samim tim, imaće i više privatnosti, što je složićete se jedna od najvećih prednosti.

Više ne morate da brinete da li će druženje sa prijateljima uveče ili igranje mališana u dečijoj sobi ometati druge članove porodice u dnevnim aktivnostima. Čak ni mirisi iz kuhinje neće se širiti stanom do spavaćih soba, jer se one u dupleksima najčešće nalaze na gornjem spratu.

Kupovina dupleksa pruža viši stepen privatnosti i u odnosu na susede. S obzirom da su koncepirani na 2 nivoa manji je broj susednih stanova koji vas okružuju.

Imajući ovo u vidu ne čudi što je sve veća potražnja za ovom stambenom jedinicom kada je u pitanju kupovina nekretnine u Beogradu, mada interesovanje raste i u drugim gradovima Srbije.

 Moderni dizajn smešten na idealnoj lokaciji

Iako dupleksi postoje već decenijama u građevinarstvu, poslednjih godina podignuti su na viši nivo, te se smatraju modernim dizajnom.

Savršeni raspored prostorija, savremeni stil gradnje od kojeg zastaje dah, obilje prirodne svetlosti i prostrana terasa koja pruža posebnu dozu uživanja - najbolji su opis ove vrste stanova. Dodatna prednost ogleda se u najkvalitetnijim materijalima gradnje koji donose značajnu uštedu u životnim troškovima.

Dupleksi se mogu pohvaliti i dobrom lokacijom. Obično su smešteni u atraktivnijim, urbanijim delovima grada, tako da se u njihovoj neposrednoj blizini nalaze značajni objekti, kao i bogat zabavni sadržaj.

Kupovina dupleksa je nije “nemoguća misija”

U većini slučajeva dupleksi obuhvataju poslednje spratove zgrade, te je potrebno manje novca za njihovu kupovinu u odnosu na istu kvadraturu običnog stana na nižim spratovima. Zbog toga dupleksi spadaju luksuzne, a povoljnije stambene jedinice.

Bez obzira da li se odlučite za dupleks ili klasični stan nemojte da zaboravite da je kupovina nekretnine preko agencije najsigurnija. Zato kontaktirajte Brian Lack & Company. Bogata ponuda i visok nivo profesionalizma garantuju da će tim agenata pronaći dom kakav ste želeli. Dok će vam naši advokati pomoći oko dokumentacije za stambeni kredit, kao i za sva druga pravna pitanja.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375