image
21.03.2022.

Kupovina nekretnine preko agencije - Prednosti

Kupovina nekretnine preko agencije je najbolje rešenje.

Ulaganje u novi životni prostor, definitivno, je najveća investicija svakog od nas. Radost i izbuđenje zbog tako važne promene prati strepnja, pa i sumnja da li ćete pronaći ono što želite.

Iako je potraga za novim domom zahtevan posao, nije redak slučaj da se ljudi odluče da je samostalno obave. Razlozi za to su različiti. I dok jedni smatraju da su troškovi angažovanja profesionalaca veliki, drugi su mišljenja da jedino oni najbolje znaju šta im je potrebno.

Međutim, ovakvi pogrešni stavovi ne samo da će vam doneti nervozu i stres, već će vam uskratiti prednosti koje pruža kupovina nekretnine preko agencije.

Stručno poznavanje lkalnog tržišta

Najznačajnija prednost angažovanja agencije za nekretnine jeste odlično poznavanje tržišta nekretnina. Agenti su u obavezi da aktivno prate trendove na tržištu, investitore, nove standarde u gradnji, kao i potražnju i ponudu nekretnina. Takođe, dobro poznaju svaki tip objekta, specifične pogodnosti, kao i kraj u kome se oni nalaze.

Nemojte da zaboravite da stan ili kuću kupujete na određenom području, te je veoma važno da znate da li novi kvart odgovora vašim potrebama. Blizina škole, marketa, bolnice, značajnih saobraćajnica - samo su neke od odrednica koje utiču na kupovinu, a informacije o njima najbolje će vam pružiti agent.

Iako čitav posao potrage na prvi pogled ne deluje teško, budite sigurni da detaljno online istraživanje nikada ne može nadmašiti dubinu znanja i stručnosti koju donosi višegodišnje iskustvo u bavljenju ovim poslom.

 Kupovina nekretnine preko agencije štedi vreme

U odnosu na razvijene zemlje u Evropi, savremeno tržište nekretnina u Srbiji važi za jako mlado. Ipak, ekspanzija koja je primetna poslednjih godina, čak i za vreme pandemije korona virusa, donela je veliku ponudu tako da je gotovo nemoguće pogledati baš svaki oglas u novinama ili na internetu. Zato postoji velika je verovatnoća da sami nećete moći da pronađete najbolju ponudu.

Istraživanja su pokazala da je u proseku, običnoj osobi potrebno oko 3 meseca da istraži tržište nekretnina, pogleda oglase i pronađe ponudu u okviru svog budžeta. Što je, složićete se, dug period, naročito ako imate kratak rok za useljenje u novi dom.

Agencije za nekretnine imaju razrađenu mrežu nekretnina. Zahvaljujući pristupu najboljim ponudama brzo i efikasno mogu da pronađu ono što vama odgovara. Ujedno, poseduju dobre kontakte, te će uvek biti ispred drugih kada se otvore mogućnosti novih gradilišta.

Realne cene nekretnina

Čak i ako uspete da izdvojite vreme za potragu i obilazak svakog oglasa, postoji opasnost da se susretnete sa cenama nekretnina daleko većim od njihovih pravih vrednosti. Usled nepoznavanja tržišta, kao i nedostatka znanja, nećete biti svesni da ste novi dom pretplatili.

Za razliku od samostalne potrage, kupovina nekretnine preko agencije obezbeđuje realnu procenu ponude. Iskusni agent zna tačno kvalitet gradnje, atraktivnost lokacije i niz drugih faktora koji određuju vrednost nekretnine. Samim tim, možete biti sigurni da ćete platiti realnu cenu stana ili kuće koji ste izabrali.

Vlasnici nekretnina često prećute pojedine nedostatke koji nisu jasno vidljivi. Podrum koji je svakog proleća poplavljen ili loše centralno grejanje - ove i slične probleme možete otkriti tek kada dođe njihova sezona. Srećom, tu su stručnjaci u prodaji nekretnina koji će uočiti sve nedostatke i u vaše ime pregovarati sa kupcem kako bi spustili prodajnu cenu.

Upravo je 84 odsto ispitanika navelo ovo kao glavnu prednost angažovanja profesionalaca za kupovinu nekretnine.

Kupovina nekretnine preko agencije je sigurnija

Najveći rizik kupovine nekretnine bez agencije jeste neproverana dokumentacija prilikom sklapanja ugovara. Odnosno, postoji opasnost da objekat nije uknjižen, da postoje drugi vlasnici koji nisu saglasni sa prodajom, da je kvadratura manja ili, pak, da je dat pod hipoteku.

Kod nekretnina u izgradnji postoji opasnost da izvođači ne ispune rokove ili investitor odustane od gradnje. Ove neprijatnosti možete izbeći kupovinom nekretnine preko agencije.

Agencije imaju uvid u katastarske knjige i sarađuju sa javnim beležnicama i isključivo proverenim investitorima, tako da je celukupna dokumentacija regularna. Sigurnost vam garantuje i ugovor o posredovanju u prometu u kojem se precizno navode sve odredbe i obaveze.

Brian Lack & Company je jedna od najstarijih i najproverenijih kompanija za nekretnine u Londonu. Svoje višedecenijsko iskustvo, vrhunsko znanje i visok nivo profesionalnosti prenela je i na naše tržište u šta su se uverili brojni zadovoljni klijenti.

Uz najbolju ponudu od strane agenata, naš tim čine i advokati koji vam stoje na raspolaganju za sve pravne savete i pitanja vezana za kupovinu i prodaju nekretnina.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375