image
07.08.2023.

Kako pronaći idealan stan? - Korisni saveti koji će vam pomoći pri odabiru nekretnine

Kako pronaći idealan stan? Pitanje sa kojim se svako sauoči makar jednom u životu.

Kupovinu stana mnogi opisuju kao novu avanturu. Konačno imate priliku da nakon godina plaćanja kirije posedujete sopstvenu nekretninu. Čak i ako ste doneli odluku da se preselite iz stana čiji ste vi vlasnik potraga za novim domom donosi neopisivu radost i uzbuđenje.

Međutim, odluka o promeni životnog prostora predstavlja i veliku odgovornost, jer morate uzeti u obzir niz faktora i sagledati brojne opcije. U protivnom, možete biti nezadovoljni izborom, pa i suočiti se sa brojnim problemima, čije će rešavanje doneti dodatne troškove.

S obzirom da je tržište nekretnina u Srbiji bogato različitim vrstama stanova Brian Lack & Company vam daje savete kako da pronađete dom iz snova.

Šta je za vas idealni dom?

Pre nego što potražite odgovor na pitanje kako pronaći idealan stan, morate znati šta pod tim podrazumevate. Odnosno, šta je idealni dom za vas.

Stambene nekretnine dolaze u različitim stilovima. Izbor pravog zavisi, svakako, od budžeta, ali i od vaših potreba, kao i preferencija za održavanjem. Garsonjere su idealne za osobe koje žive same. Ne samo da pružaju dovoljno prostora za jednog, već su i mesečni troškovi niži. Za porodice, posebno sa decom, potrebni su stanovi veće kvadrature kako bi svaki član imao svoj prostor.

Kupovina dupleksa je dobra opcija za one koji ne žele da ništa naruši njihov mir. Život u stanu u kome su na zasebnom spratu spavaće sobe oslobađa vas buke koja dolazi iz dnevne sobe, tako da drugi članovi porodice mogu da uživaju u druženju, a vi u nesmetanom odmoru. Takođe, pruža viši stepen privatnosti u odnosu na susede, jer je manji broj stanova koji okružuju vaš.

Kondominijum je posebna vrsta nekretnina koja donosi viši nivo stanovanja. Pored mnogih pogodnosti u pogledu održavanja i bezbednosti, na raspolaganju vam je i prateći sadržaj, poput bazena, wellness centra, teretane, igraonice za najmlađe, uređenog parka, restorana i kafića…

Kako pronaći idealan stan koji će ispuniti sve vaše kriterijume?

Raspored prostorija jedan je od važnih kriterijuma koje mora da ispuni vaš dom iz snova kako bi mogli maksimalno da iskoristite svaki kutak. Zbog toga presudni značaj za donošenje odluke ima funkcionalnost.

Položaj stana je još jedna karakteristika o kojoj treba da vodite računa. Stan ispunjen svetlom ne samo da odlikuje prijatna atmosfera, već vizuelno deluje veći. Pre nego što obavite kupovinu obavezno se raspitajte da li će se uz izabranu zgradu graditi neki veći objekti koji bi narušili toplinu vašeg doma.

Kupovina garažnog mesta danas je postala neminovnost. Iako nove stambene zgrade u ponudi imaju podzemne garaže, preporučljivo je da se raspitate da li postoji i slobodni otvoreni parking ili se, možda, u neposrednoj blizini nalazi prostor za besplatno parkiranje.

Ova opcija je posebno potrebna porodicama koje poseduju više od jednog automobila. Ujedno, rešićete problem potrage za parking mestom vaših gostiju.

Da li su potrebna dodatna ulaganja?

Prilikom razmatranja kako pronaći idealan stan nemojte da zaboravite i dodatne troškove. Oni u mnogome utiču na raspoloživi budžet za kupovinu.

Ukoliko ste se odlučili za staru gradnju proverite stanje fasade, instalacija i drugih građevinskih detalja. Najbolje je da se konsultujete sa arhitektom. Ujedno, stručnjak vam može pomoći i oko samog uređenja stana - počev od krečenja, preko adaptacije prostorija, pa do potpunog renoviranja.

Nepostajanje dodatnih troškova za renovaranje je jedna od glavnih prednosti kupovine stana u izgradnji. Ipak, savetujemo vam da proverite izvođača radova kako biste se uverili u kvalitet gradnje.

Ukoliko ste odlučili da kupite stan kontaktirajte Brian Lack & Company. Višegodišnje iskustvo i bogata ponuda nekretnina garantuje vam da ćete vrlo brzo u rukama imati ključeve doma kakvog ste oduvek želeli.

 

 

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375