image
07.10.2022.

Kupovina garažnog mesta uz stan?

Kupovina garažnog mesta je aktuelna tema kada se razmatra preseljenje.

Odluka o novom životnom prostoru je jedna od većih koje ćete doneti u svom životu. Da li je bolje kupiti stan na nižim ili višim spratovima? Koje su prednosti stana u potkrovlju? Da li da izaberem stan u novogradnji ili, ipak, u starijem objektu? Koja je najbolja lokacija u gradu? Koji su uslovi za povraćaj PDV-a? Samo su neka od pitanja koja muče svakog pre nego što krene u razgledanje ponude nekretnina na tržištu.

Međutim, ne treba zaboraviti da pored stana važnu ulogu ima i dodatni prostor, kao što je mesto gde ćete svakog dana parkirati svoje vozilo. Ovu činjenicu potvrđuju i najnovija istraživanja. Čak 74 odsto vlasnika stanova se odlučilo i za kupovinu garažanog mesta.

Zašto je važno da u svom vlasništu imate garažno mesto otkriva vam Brian Lack & Company.

Zaštita automobila

Pored nekretnine, automobil je druga velika finansijska investicija jedne porodice. Mogućnost njegove zaštite je najveća prednost koju donosi kupovina garažnog mesta.

Različiti vremenski uslovi, poput snega i mraza tokom hladnih dana, kao i UV zračenja i visokih temperatura u letnjim mesecima, nikako ne pogoduju vozilu. Ne samo da mogu da naruše spoljašnjost vašeg auta, već i da dovedu do problema u radu. Čuvajući svoj automobil u garaži smanjujete troškove za održavanje. Ujedno, produžavate njegov životni vek i početnu vrednost.

Ekstremni klimatski uslovi nisu jedini koju mogu da oštete vaše vozilo. Čak i sa najsavremenijim alarmnim sistemima parkirati automobil na parkingu ispred zgrade znači ostaviti ga izloženim mogućoj krađi.

Mnogi vozači su mišljenja da su jedino luksuzni automobili meta lopova. Što je velika greška. Najnovija studija pokazuje da u prvih 10 na listi ukradenih vozila u toku jedne godine nema limuzina najviše kategorije, već se tu nalaze ekonomični automobili koje najčešće srećemo u vožnji.

Parkiranje na otvorenom, takođe, čini vozilo lakšom metom za vandalizam. Izgrebana karoserija, napukla stakla, polomljeni retrovizori - samo su neki od problema sa kojim se možete susresti ako nemate garažno mesto. Ovakve neprijatnosti dovode do nepredviđenih novčanih izdataka, ali i izgubljenog vremena, jer ćete privremeno biti bez vozila.

Kupovina garažnog mesta olakšava parkiranje

Život u gradu prate gužve u saobraćaju. Sa njima dolazi i problem pronalaska parking mesta. Sigurni smo da ste makar jednom doživeli da ne možete da pronađete slobodni parking ili da ste morali svoje vozilo da ostavite daleko od adrese na koju ste se zaputili.

Ovakvi problemi mogu vas sačekati i ispred vaše zgrade. Parkiranje nekoliko ulica dalje i pešačenje kada krenete iz svog doma nikome nije prijatno, posebno kada se žurite da stignete na vreme.

Srećom, ovaj problem možete lako rešiti - kupovinom garažnog mesta. Dovoljno je da izdvojite par minuta i spustite se liftom u prizemlje zgrade gde će vas čekati auto.

Kupovina garažnog mesta donosi dodatni prostor za skladištenje

Nikada ne možete imati dovoljno prostora za skladištenje u svom domu, a garaže nude dovoljno prostora za odlaganje vansezonskih stvari, glomazne opreme ili drugih predmeta koji stvaraju nered u vašem domu.

Da biste mogli da u njima čuvate i svoj auto, ali i druge stvari obavezno iskoristite vertikalni prostor za maksimiziranje potencijala garažnog mesta.

Veća vrednost nekretnine

Svesni smo da ponuda i potražnja na tržištu nekretnina imaju vodeću ulogu u formiranju cena. Ipak, i sami vlasnici mogu tome da doprinesu. Postoje različiti načini da povećate vrednost svog stana, a jedna od njih jeste garažno mesto.

Imajući u vidu prednosti koje ono donosi, ne čudi što će se kupci radije odlučiti da kupe stan uz koji se prodaje i garažno mesto. Samim tim, dobićete višu prodajnu cenu.

Kupovina nekretnine preko agencije je jedina sigurna investicija, zato kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, a tim pravnika pomoći će vam oko svih pravnih pitanja, uključujući i prikupljanje dokumentacije za stambeni kredit.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375