image
04.08.2022.

Iznajmljivanje praznog ili nameštenog stana?

Iznajmljivanje praznog ili nameštenog stana? Pitanje sa kojim se susreću mnogi ljudi kada krenu u potragu za novim domom.

Statistički podaci pokazuju da se u proseku selimo 3 puta u svom životu. Svako preseljenje donosi niz odluka koje moramo razmotriti. Počev od lokacije, preko spratnosti, pa do cene - svaki od faktora igra važnu ulogu u odabiru, bez obzira da li je reč o iznajmljivanju ili kupovini nekretnine. Ipak, ukoliko ste odlučili da plaćate kiriju za svoj novi životni prostor morate uzeti u obzir i da li želite da on bude već opremljen ili ćete ga sami urediti.

Da bi vam pomogli u donošenju odluke da li je za vas bolje iznajmljivanje praznog ili nameštenog stana Brian Lack & Company vam otkriva prednosti i jedne i druge opcije.

Prednosti iznajmljivanja praznog stana

Iznajmljivanje praznog stana ne znači da on ne dolazi ni sa jednim komadom nameštaja, jer postoje delovi koji ne mogu biti prazni. Naime, kuhinja i kupatilo moraju imati minumum stvari. U slučaju kuhinje, imaćete kuhinjske ormariće. Dok u pojedinim stanovima dolaze i šporet, mikrotalasna pećnica i frižider. Kada je reč o kupatilu, ono mora da ima kadu ili tuš kabinu, lavabo i wc šolju. Mada vrlo često je opremljeno i veš mašinom.

Stanovi u novogradnji imaju i klima uređaje, što je još jedna olakšica prilikom iznajmljivanja ovakvog prostora.

S obzirom da stanodavac nije imao troškove ulaganja u nameštaj, iznajmljivanje praznog stana je obično jeftinije. Ipak, morate imati u vidu da visina kirije zavisi i od atraktivnosti lokacije i kvadrature.

Nenamešteni prostori idealni su za osobe koje već imaju svoj nameštaj, te ne moraju da izdvajaju novac za kupovinu. Ujedno, pružaju vam više mogućnosti za opremanje stana.

Ukoliko opremate sami prostor imaćete veći osećaj da je stan vaš dom, te ćete poželeti da u njemu provedete više godina. Odnosno, sve dok ne odlučite da kupite nekretninu.

Prednosti iznajmljivanja nameštenog stana

Iznajmljivanja nameštenog stana podrazumeva prostor koji je opremljen tako da ispunjava sve uslove kako u pogledu komfora, tako i funkcionalnosti.

Na tržištu nekretnina se sreću i polunamešteni stanovi. Ovaj termin se odnosi na domove koji su opremljeni samo glavnim komadima nameštaja, kao što je krevet u spavaćoj sobi, sofa u dnevnom boravku, plakar…

Viša kirija, obično, se vezuje za namešten stan. Međutim, nemojte zaboraviti da dobijate potpuno opremljen dom, tako da nećete morati da izdvajate novac za kupovinu nameštaja. Što donosi veliku uštedu ako nemate sopstveni nameštaj ili se selite iz udaljenog grada, te su troškovi transporta veliki.

Kada su u pitanju razlike koje karakterišu iznajmljivanje praznog ili nameštenog stana stručnjaci naglašavaju da morate uzeti u obzir i ponudu na tržištu. Istraživanja pokazuju da je broj nameštenih stanova koji se izdaju 8 puta veći od broja praznih, pa je i veća verovatnoća da ćete pronaći nekretninu koja ispunjava sve vaše kriterijume.

Još jedna prednost nameštenog stana jeste lakša selidba, jer ne morate da angažujete kompaniju za selidbe ili da tražite pomoć prijatelja za utovar i istovar nameštaja. Gotovo u jednom danu preselićete lične stvari tako da ćete već u večernjim časovima uživati u svom novom domu.

Bez obzira da li ste se odlučili za iznajmljivanje praznog ili nameštenog stana potražite pomoć Brian Lack & Company. Naši agenti pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, dok će vam tim advokata pomoći oko pravnih pitanja, uključujući i dokumentaciju vezanu za stambeni kredit.

 

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375