image
01.06.2022.

Opremanje stana iz muškog i ženskog ugla

Opremanje stana pružiće lepotu i komfor vašem domu.

Bez obzira da li odlučite da kupite penthause, dupleks ili klasični stan, jedno je sigurno - vaš posao se time ne završava. Naprotiv, tek počinje. Nakon potrage za pravim prostorom čeka vas uređenje kako biste imali dom o kome ste oduvek sanjali.

Mnogi će pomisliti da ovo zvuči kao savršena priča, što i jeste. Međutim, problem možete nastati ako je ovo stan u kome započinjete zajednički život sa voljenom osobom. Život u dvoje, zaista, je nešto najlepše, ali budimo realni i prepun izazov. Jedan od onih sa kojim ćete se susresti na samom početku jeste opremanje stana.

Skoro 50 odsto parova je istaklo da su doživeli veliki stres prilikom uređenja, pa i renoviranja doma. Rezultati se kreću od svađa, preko odustajanja i zaustavljenih projekata, pa do projekata koji se nikada nisu pokrenuli. U čemu je problem?

Da li je njegov ukus toliko loš? Da li je njeno insistiranje na detaljima toliko naporno? Zapravo ni jedno ni drugo (izvinite, devojke). Razlog leži u činjenici da su „muškarci sa Marsa, a žene sa Venere“. Odnosno, da se muško-ženski odnosi, stavovi i razmišljanja u mnogim stvarima razlikuju, pa i u pitanju dekorisanja.

Da bi opremanje stana predstavljalo uživanje kako za vas, tako i za vašu voljenu osobu, Brian Lack & Company vam daje savete koji će čitav posao učiniti lakšim.

Budite spremni na kompromis

Kada parovi počnu da ukrašavaju dom zajedno, glavni problem koji se javlja jeste ženska sentimentalnost prema predmetima i težnja muškaraca ka sterilnom okruženju.

Naime, opremanje stana uz muškog ugla podrazumeva jednostavnu formu, komade velikih razmera i svedeni dizajn. Među materijalima dominiraju koža, drvo i kamen, a od boja tamni i prigušeni tonovi koji mogu biti ukombinovani sa pastelnim.  

Nasuprot njima, opremanje stana iz ženskog ugla donosi prepoznatljivi dizajn „mekih“ linija, sa mnoštvom oblina i nepravilne forme. Pod nogama ćete osetiti mekane tepihe, a pod prstima baršunasti dodir prekrivača. Prostor je, naravno, ispunjem obiljem detalja, dragih uspomena, fotografija, ogledala…

Iako su ova 2 stava pri uređenju potpuno različita, verovali ili ne, mogu se spojiti u savršeni dom. Tajna se krije u dogovoru, prihvatanju partnerovog mišljenja, pa i popuštanju u pojedinim odlukama.

U krajnjem slučaju, kada je zajednički život u pitanju, popuštanje i kompromis, po mogućnosti u korist lepšeg pola je itekako poželjno.

Pridržavajte se pravila 80/20

Dobro poznato pravilo 80/20 u oblasti dizajna enterijera čini osnovu uređenja. Ujedno, pomoći će vam da postignete ravnotežu u vašim različitostima. Ono glasi da: „sve dok je 80 odsto enterijera ujedinjeno istim stilom, možete u preostalih 20 odsto napraviti odstupanje. Drugim rečima - prvo izaberite jedan glavni stil enterijera pre nego što dodate drugi kroz manje elemente.

Stručnjaci savetuju da u domu treba da bude muška snaga i ženska lepota. Zato, drage dame dopustite svom voljenom televizor ogromne dijagonale, jer dobro znate da ne postoji muškarac kome tehnika nije prioritet, dok jači pol treba da pristane na dozu ženstvenosti, kakvu krasi saksijsko cveće ili ogledala.

Dakle, poželjno je da 80 odsto bude u korist lepote i 20 odsto snage. Savršen balans, složićete se? 

Pojednostavite šemu boja, a poigrajte se sa teksturama

Bez obzira na boje koje su vam omiljene, preporučljivo je da se u enterijeru držite neutralne palete, koju ćete „razbiti“ komplementarnim nijansama. Ipak, vodite računa da preterano igranje na sigurno kod boja može prostor da učini bezličnim, te akcenat stavite na ukrase. Počev od police za knjige pune fikcije u kojoj oboje uživate, preko zida ispunjenog fotografijama sa zajedničkim uspomenama, pa do neobičnih kolica za piće sa omiljenim napicima - svaki detalj daće lični pečat vašem domu.

Za razliku od boja, unošenje različitih tekstura, završnih obrada i materijala je preporučljivo. Oni obezbeđuju da suprotni stilovi budu vizuelno izbalansirani. Na primer, ako vaš partner preferira oštre geometrijske linije u nameštaju i tepisima, možete im dati dozu nežnosti dodavanjem lepršavog pokrivača ili mekih jastuka.

Dragi muškarci, spremite se na eksploziju nežnosti i lepršavosti u svom novom domu. Posle kratkog perioda adaptacije, sigurni smo da ćete uživati.

Jedino je kupovina nekretnine preko agencije sigurna investicija. Zato, ako ste odlučili da započnete život u dvoje, kontaktirajte Brian Lack & Company. Naši agenti pronaći će stan po vašoj meri, a tim advokata pomoći će vam da prikupite dokumentaciju za stambeni kredit.

 

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375