image
26.05.2022.

Kupovina penthausa - Luksuzna nekretnina koja ostavlja bez daha

Kupovina penthausa san je mnogih ljudi širom sveta.

Termin „penthouse“ u početku je korišćen za označavanje manje, zasebne kuće koja je izgrađena na krovu stambene zgrade. Pri čemu je arhitektonski odvojena od spoljnih zidova objekta na kome se nalazi.

Nagli privredni razvoj koji se dogodio u Americi početkom 20. veka doveo je do promene i u pogledu urbanizacije najveće metropole, Nju Jorka. Tako je 1923. godine na krovu hotela „The Plaza“ na Menhetnu izgrađen novi oblik stambene jedinice sa prelepim pogledom na Central park.

Vrlo brzo, u Nju Jorku su počeli da niču neboderi, te su se stvorile mogućnosti za dalji napredak ovog koncepta stanovanja. Tome je doprinelo i konstruisanje liftova. Ideja se iz Amerike proširila na čitav svet.

Danas, penthouse predstavlja luksuzni stan koji se se tradicionalno nalazi na poslednjem spratu stambene zgrade, kondominijuma ili hotela.

S obzirom da je sve veća potražnja za prostorom koji će pružiti privatnost i tišinu u prenaseljenim gradovima Brian Lack & Company vam otkriva šta donosi kupovina penthausa.

Ekskluzivni dizajn od kog zastaje dah

Kupovina penthausa znači da ulažete u najbolje, jer ove stambene jedinice uključuju vrhunske karakteristike koje očekujete od luksuzne nekretnine.

Bilo da se radi o dizajnerskom osvetljenju, kupatilu nalik spa centru, kuhinji inspirisanoj poznatim kuvarom, prilagođenoj završnoj obradi - svaki detalj penthausa je najviše klase.

Pored znatno više kvadratnih metara od ostalih jedinica u zgradi, standardne karakteristike koje možete očekivati jesu visoki plafoni koji pružaju dodatnu dozu elegancije čitavom prostoru. Dok veliki prozori obezbeđuju puno dnevne svetlosti.

S obzirom da su u pitanju luksuzni stanovi, dolaze sa potpuno opremljenom kuhinjom, kompletnom trpezarijom, sofisticiranim kupatilima i vrhunskim aparatima.

U većini slučajeva kupovina penthausa je, zapravo, kupovina dupleksa, te su spavaće sobe smeštene na gornjem spratu. Pri čemu glavna spavaća soba krije pravu poslasticu - „dressing room“. Odnosno, plakar u vidu zasebnog prostora koji je dizajniran tako da se svojom funkcionalnošću i modernim stilom prilagođava stanarima. Donji deo penthausa zauzima prostrani dnevni boravak često u „open space“ formi.

Najlepši pogled na grad

Iako se klasični luksuzni stanovi mogu naći na svim spratovima zgrade, penthause je smešten na poslednjem spratu. Samim tim donosi zapanjujući pogled na grad pred kojim niko neće ostati ravnodušan.

Prema mišljenju mnogih, najveći adut penthousa je prostrana terasa, koja često svojom kvadraturom obuhvata veličinu jedne garsonjere. Počev od zabave na otvorenom, pa do uživanja u garnituri ili na ležaljci usred bujne bašte - ovaj otvoreni prostor na vrhu zgrade učiniće da zaboravite da ste u vrelom gradu tokom toplih dana. 

Jedinstvena kombinacija privatnosti i komfora

Život u penthausu dolazi uparen sa suptilnim osećajem elegancije i prestiža - spojem koji nećete naći ni u jednoj drugoj nekretninom. Njihova arhitektura i enterijer nikada ne prestaju da impresioniraju.

Uz neverovatni izgled kupovina penthausa donosi i veću privatnost svojim stanarima. Ne samo da nećete imati komšije na gornjim spratovima, već ćete biti oslobođeni preterane saobraćajne buke i drugih zvukova koji su karakteristični u gustim gradskim sredinama.

Postoji dakle jedno obeležije koje ovu vrstu nekretnine izdvaja u odnosu na druge.


Penthaus je stan koji nema zajedničke zidove sa drugim stanovima. Dakle nema suseda na istom spratu. To je jedan jedini stan koji zauzima ceo sprat i mora imati prozore na svim stranama zgrade.

Mnogi penthausi imaju i direktan pristup zasebnim liftom, kao i ličnog konsijerža koji vam stoji na raspolaganju za pomoć u raznim poslovima, uključujući manje popravke, kupovinu namirnica, pa i hranjenje kućnih ljubimaca i zalivanje biljaka kada ste odsutni.

Komfor prati najviši stepen bezbednosti koji garantuje 24-časovno obezbeđenje i bezbednosne mere u samim stanovima, kao što su protivpožarni sistem prskalica, interfon i alarmni sistem.

Kupovina nekretnine preko agencije je jedini sigurni način da dobijete najbolje uslove stanovanja. Zato kontaktirajte Brian Lack & Company. Bogata ponuda i visok nivo profesionalizma garantuju da će tim agenata pronaći dom kakav ste želeli. Dok će vam naši advokati pomoći oko dokumentacije za stambeni kredit, kao i za sva druga pravna pitanja.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375