image
14.02.2024.

Dizajn enterijera - Najpopularniji trendovi u 2024.

Dizajn enterijera predstavlja umetnost uređenja doma, poslovnog prostora i drugih objekata. Cilj jeste da obezbedi potreban komfor, ali i da purži upečatljiv izgled koji se izdvaja od drugih. Ujedno, pruža mogućnost da svom prostoru podarite lični pečat koji oslikava vaše navike, stil, pa i karakter.

Baš poput mode, svaka godina donosi nove trendove u dizajnu enterijera. Počev od jarkih boja, preko eklektičnih elemenata, pa do kombinovanja stilova različitih epoha - 2024. godina, zaista, predstavlja pravo osveženje u ovoj oblasti.

Ukoliko ste kupili novi stan ili planirate renoviranje starog Brian Lack & Company vam otkriva koji dizajn enterijera je vodeći ove godine.

Šik boje u prostoru

Kao što smo i očekivali dominira Pantone boja 2024 u enterijeru. Nežna, prefinjena, a opet upečatljiva, Peach Fuzz unosi toplinu sa daškom moderne elegancije. Ono što posebno privlači pažnju jeste činjenica da je možete veoma lako ukombinovati sa drugim bojama.

Čuvena boja breskve se slaže sa drugim puderastim tonovima, crnom i belom, ali i sa intenzivnijim bojama. Tu spadaju tirkizna, mornarsko plava, jarko žuta, zelena, boja borovnice.

Ukoliko niste fan Peach Fuzz nijanse budite bez brige. Paleta boja za 2024. godinu obuhvata bogat kolorit. Preovladavaju, pre svega, živahne i smele boje dragulja. Počev od tamnijih rubin nijansi, preko dubokih smaragdnih, pa do razigrane boje ćilibara - vrlo lako ćete pronaći boju koja vam se sviđa.

Metalni elementi

Nasuprot zemljanim tonovima i prirodnim materijalima, koji su dominirali prošlih godina, 2024. je u znaku metala. Pravo sa modnih pista u dizajn enterijera stižu metalni detalji.

Hrom, čelik i aluminijum imaju glavnu ulogu kako u elementima nameštaja, tako i u dekorativnim predmetima. Karakteristiše ih nadrealistička estetika sa dozom prefinjenosti, te vaš dom će dobiti otmen izgled.

Da biste izbegli prenatrpanost, vodite računa o izboru metalnih detalja. Stručnjaci savetuju da treba izbegavati previše sjajne ukrase, te birajte one uglađenijeg i sofisticiranijeg dizajna. Takođe, uređaji od nerđajućeg čelika i dalje su precenjeni.

Suptilni luksuz

Dizajn enterijera u 2024. godini akcenat stavlja na skupocene komade. Izrađeni od najkvalitetnijih materijala u klasičnoj formi, ovi komadi daruju luksuz bez izdvajanja velike količine novca. Dovoljno je samo da investirate u par skupocenih komada, a ostali nameštaj da prilagodite njima.

Dodatna prednost skupocenih komada jeste vanvremenski karakter. Naime, oni su namenjeni da traju, te ih možete zadržati i kada poželite da preuredite svoj dom.

Dodir nežnosti

Umesto oštrih, čistih linija ove godine u trendu su zakrivljene linije na nameštaju. Krive srećemo svugde - od sofa, preko stolica, pa do stočića za kafu.

Unošenje ovih jedinstvenih oblika dodaje kontrast i dubinu prostoru, stvarajući veoma moderan izgled uz zadržanu funkcionalnost.

Imajte u vidu da iako lepe, zakrivljene sofe i stolice nisu uvek najudobniji izbor. Zato pre kupovine dobro proverite njihovu udobnost ili se odlučite samo za ekstra zakrivljeni stočić za kafu ili policu.

Ukoliko ste odlučili da kupite ili iznajmite nekretninu kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će u kratkom roku dom kakav želite, dok će vam naši advokati pomoći u vezi svih pravnih pitanja.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375