image
05.12.2023.

Uređenje doma - 5 korisnih saveta za porodice sa malom decom

Uređenje doma je jedan od najlepših, ali i najzahtevnijih zadataka koji vas čeka nakon kupovine kuće ili stana.

Počev od elegantnih komada nameštaja, pa do skupocenih ukrasa - svaki detalj oslikava vašu ličnost i stil. Ujedno, doprinosi vašim svakodnevnim životnim navikama. Međutim, šta se dešava sa dizajnom kada stignu deca?

Bilo da se radi o igračkama svugde po prostoru, sigurnosnim bravama za decu na svakom ormariću ili šarenim bojicama na zidovima, nije teško reći da postoji razlika u opremanju stana pre i posle dolaska deteta.

I dok postoje određene mere predostrožnosti koje treba da preduzmete, stvaranje doma prilagođenog deci ne mora da znači da se oprostite od vašeg ličnog osećaja za stil.

Kako da stvorite prostor koji je istovremeno sofisticiran i pogodan za mališane otkriva vam Brian Lack & Company.

Birajte izdržljive materijale za uređenje doma

Prilikom izbora sofa, trpezarijskih stolica i drugih komada tapaciranog nameštaja vodite računa o materijalu. Stručnjaci savetuju da izaberete materijale koji su otporni na habanje, a istovremeno se jednostavno čiste. Koža i vinil su najbolje rešenje. Mada poslednjih godina industrija nameštaja je razvila niz platnenih modela koji odbijaju nečistoće.

U izboru tepiha i prekrivača, takođe, morate slediti određena pravila ako imate malu decu. Nije tajna da na svetlim tepisima fleke dolaze do izražaja. Da biste izbegli da sadržaj flašice za sok vašeg deteta postane trajno umetničko delo na tepihu odlučite se za onaj koji ima šare ili je pretežno tamne boje.

Što se tiče prekrivača boja nije toliko presudna koliko vrsta materijala. Obavezno vodite računa da se prekrivači mogu lako prati u mašini za veš.

Investirajte u atraktivne kutije za igračke

I dok na tržištu nekretnina ključnu ulogu ima lokacija, kada je u pitanju uređenje doma sa decom to je skladištenje.

Detinjstvo je ispunjeno brojnim igračkama. Možemo ih sresti ne samo u dečijoj sobi, već i na trpezarijskom stolu, tepihu dnevne sobe, pa i u kupatilu. Upravo ovaj kreativni haos je najveći problem roditelja.

Sitnice mališana, baš kao i predmeti odraslih, zaslužuju da imaju svoje mesto. Po mogućstvu to ne treba da bude gomila smeštena u uglu sobe. Ne samo da takva organizacije nije nimalo praktična za dete, već deluje neuredno.

Srećom, spas za roditelje dolazi u vidu kutija za igračke. Umesto jednostavnih plastičnih koje narušavaju estetiku prostora izaberite modele koji su u skladu sa vašim enterijom. Atraktivne, a opet prostrane - ove kutije daće luksuzniji izgled domu. Ujedno, učiniće vašeg mališana srećnim.

Ispunite želje svom detetu

Dora, Supermen i Pokemoni imaju svoje mesto, ali ne moraju da dominiraju prostorom.

Ako je vaše dete zaljubljeno u lik iz crtanog filma neka se on nađe u njegovoj sobi. Dovoljno je da zid ukrasite stikerima ili stavite posteljinu sa omiljenim junakom.

Isto važi i za bebi boje. Da li vaša devojčica želi jarko roze zid koji podseća na žvakaće gume? Izaberite nijansu u jednom tonu niže. Na taj način izbeći ćete drečavi odsjaj iz dečije sobe, a vaše dete biće zadovoljno.

Stvorite kutak za sebe

Uređenje doma podrazumeva i prostor „samo odrasle“. Bilo da je to radna soba ili mali deo dnevne koji ste pretvorili u bioblioteku - opremite ga dragim predmetima.

Stvaranje ličnog prostora ima važnu ulogu. Ne samo da predstavlja vašu oazu mira, već i mesto koje će vam pomoći da povratite energiju nakon napornog dana.

Odložite svoje skupe kupovine

Deca brzo rastu. Samim tim će izaći iz lepljive, neuredne faze pre nego što to shvatite. Do tada, odložite kupovinu bilo kakvog skupocenog nameštaja ili dekora.

Budite strpljivi, jer brzo će doći vreme za ručno rezbarenu vintage komodu, krhku vazu ili bilo koji drugi antikvitet. U međuvremenu, unesite boju u svoje sobe pomoću akrilne rasvete. Manja je verovatnoća da će se polomiti ako se prevrne, a vaš dom imaće dozu prefinjenosti.

Pre nego što potražite ideje o uređenju, krenite u potragu za domom iz snova. U tome vam može pomoći tim Brian Lack & Company.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375