image
06.03.2023.

Luksuzniji izgled doma - Pet ideja koje će vam pomoći

Luksuzniji izgled doma uneće dozu elegancije i posebni šarm u vaš prostor.

Bez obzira koji stil uređenja eneterijera izaberete, veličanstveni dom sa skupocenim elementima je san svakog od nas. On oslikava naš način života, talenat za estetiku, pa i društveni nivo. Ujedno pruža veliku udobnost, kvalitet detalja i sofisticiranost. Upravo ovaj prefinjen izgled čini luksuzni dizajn tako poželjnim.

Budžet je, međutim, ono što sprečava da takav luksuz ima svako od nas. Ne samo da su luksuzni, brendirani komadi nameštaja veoma skupi, već i angažovanje dizajnera enterijera koji će opremiti stan u luksuznom stilu često prate visoki honorari.

Srećom, uz malo truda i ljudi sa ograničenim budžetom mogu da imaju luksuzniji izgled doma. Kako to da postignete otkriva vam Brian Lack & Company.

Tajna je u osvetljenju

Iako zvuči kao dizajnerski kliše, osvetljenje je jedna od najvažnijih stvari u prostoru. Ono poseduje neverovatnu moć, te ako želite da imate luksuzniji izgled doma nemojte na njemu štedeti.

Cilj dobrog osvetljenja je da stvori ključne tačke i interesantne oblasti kako bi se skrenula pažnja na te delove prostora. Ovo možete postići upotrebom sijalica toplog svetla i dimera, skupocenim lusterom ili ugradnom rasvetom u dnevnoj sobi.

Dodavanje velikog lustera ili niza manjih preko kuhinjskog šanka ili trpezarijskog stola, ukoliko vam je kuhinja mala, uvek je dobra ideja. Dok u spavaćoj sobi ugradne lampe iznad noćnih stočića izgledaju trendi.

Nemojte da zaboravite da se luksuzni enterijeri oslanjaju na različite tipove osvetljenja, te obavezno kombinujte ugradna, skrivena trakasta svetla, ambijentalno i opšte osvetljenje i donje nivoe rasvete.

Investirajte u umetnost

Prazni zidovi učiniće da prostor izgleda monotono, čak i kada su ofarbani atraktivnim bojama. Zato stručnjaci savetuju da uložite u umetnočke slike koje vam se dopadaju i odgovaraju vašem enterijeru. Ne samo da će vam pomoći da stvorite autentični i luksuzniji izgled doma, već će učiniti ogromnu razliku u celokupnom doživljaju ambijenta.

Umesto previše umetničkih dela osrednje klase čiji se stilovi međusobno sukobljavaju izaberite jednu ili 2 statement slike. Na taj način izbeći ćete prenatrpani izgled i dodatno opterećenje kućnog budžeta.

Zamenite tepihe drvenim podovima

Bezvremenski, drveni podovi svojom jedinstvenom, prirodnom formom, ali i osećajem izdržljivosti i topline pod nogama, pružaju skupoceni izgled svakoj prostoriji. Zato sklonite tepihe kako bi vaš pod došao do izražaja.

Obrađeni drveni pod je prožet istorijom i karakterom koju je skoro nemoguće postići novim drvenim pločama. Međutim, ukoliko je pod u vašem domu oštećen možete ga zameniti laminatom luksuznijeg dizajna koji je jeftinija opcija, a opet sasvim dovoljna za prefinjeni stil.

Skupoceni elementi za luksuzniji izgled doma

Ovaj savet može izgledati očigledan, ali dodavanja skupocenih elemenata, zaista, je jedan od najefikasnijih načina da vaš dom odiše luksuzom. Pri čemu ne morate kupovati nove uređaje i nameštaj, već je dovoljno da unesete samo par izmena.

U kuhinji i kupatilu možete da zamenite stare slavine novim, otmenijeg dizajna kako biste ovim prostorijama dali svež izgled. U spavaćoj sobi stavite svilenu posteljinu ili pamučnu modernog printa, dok dnevni boravak dekorišite komadima napravljenim od luksuznih materijala, kao što je mermerni poslužavnik na stočiću za kafu ili zlatna sveća.

Preporučljivo je da zamenite i stare prekidače novim, kao i kvake na vratima i garnišne. Ovi detalji će pomoći da vaš dom izgleda skuplje, a da pritom ne oštetite budžet.

Iskoristite lepotu cveća

Prema mišljenju mnogih cveće je brz i efikasan način da dom poprimi luksuzniji izgled. Ne samo da sveže cveće donosi boju i teksturu prostoriji, već i osećaj živosti. Svakako, ne treba zaboraviti ni prijatni miris koji širi svuda uonakolo.

Saksijske biljke su savršene za popunjavanje praznih uglova u prostoru. Ukoliko niste ljibitelj baštovanstva ili nemate dovoljno vremena da se posvetite njihovoj nezi izaberite manje bukete napravljenje od krupnih cvetova tako da ćete postići efekat veličine i raskoši.

Ukoliko ste odlučili da kupite ili iznajmite nekretninu kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će u kratkom roku dom kakav želite, dok će vam naši advokati pomoći u vezi svih pravnih pitanja, uključujući i dokumentaciju za povraćaj PDV-a i stambeni kredit.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375