image
25.07.2022.

Kupovina kuće ili stana - Koja je opcija bolja za vas i vašu porodicu?

Kupovina kuće ili stana - predstavlja dilemu mnogih koji su odlučili da promene svoj životni prostor.

Nakon godina i godina iznajmljivanja i plaćanja kirije, konačno su se stekli uslovi da posedujete sopstvenu nekretninu. Uživanje u svom domu, zaista, se ne može uporediti ni sa čim, te ne čudi što je ovo jedan od najradosnijih i najvažnijih događaja u životu svakog čoveka.

Međutim, osećaj sreće i uzbuđenja često prati nervoza, jer potraga za pravim prostorom donosi niz nedoumica. Da li je bolja kupovina stana u novogradnji ili starom objektu? Da li kupiti stan u prizemlju ili na poslednjem spratu? Da li izabrati open space prostor? Samo su neka od pitanja sa kojima se suočavaju kupci.

Da bi vam olakšala izbor Brian Lack & Company vam otkriva prednosti života u stanu i kući.

Prednosti života u stanu

Jedna od velikih prednosti života u stanu je jednostavnije održavanje. Vlasništvo kuće nosi odgovornost za sve kvarove, radove u dvorištu, čišćenje snega zimi, kao i preventivno održavanje. Kupovina stana vas oslobađa ove obaveze. Za održavanje je zadužen tim profesionalaca, te ćete imati više vremena da se posvetite svojim aktivnostima i hobijima.

Ukoliko izaberete stan u novogradnji možete biti sigurni da su sanitarija, klima uređaji i drugi elementi koji su već ugrađeni, potpuno novi. Samim tim je i njihov rad besprekoran, pa ne morate brinuti o eventulanim kvarovima odmah po useljenju.

Život u stanovima je pristupačniji. Ove stambene jedinice, obično, su manje kvadrature od kuća, pa su i troškovi za grejanje i električnu energiju niži. Stanovi su kompaktno građeni, sa manje spoljnih zidova. Što donosi dodatnu uštedu u zimskim mesecima. Dok su nove zgrade dizajnirane tako da budu energetski efikasnije.

Još jedna prednost koju mnogi ističu kada se razmatra da li je bolja opcija kupovina kuće ili stana jeste povećana sigurnost. Stambene zgrade su zatvorene jedinice koje imaju najviše 2 ulaza. U većini slučajeva ulaz je kontrolisan električnom bravom sa interfonom i video nadzorom tako da je otežan pristup lopovima. 

Prednosti života u kući

Život u kući donosi više prostora nego da u stanu. Čak i ako je vaša porodica velika svaki član imaće svoj kutak za opuštanje.

Ipak, ono što mnogi navode kao glavnu razliku kada je u pitanju kupovina kuće ili stana jeste dvorište. Ispijanje jutarnje kafe uz cvrkut ptica ili druženje sa porodicom tokom toplih letnjih večeri u svojoj cvetnoj oazi je neprocenjivo. Sa dvorištem dolazi i parking prostor, te će vaš auto biti zaštićen ne samo od lopova, već i od vremenskih nepogoda i zlonamernih prolaznika.

S obzirom da su prve komšije udaljeni od vas, privatnost je znatno veća. Imaćete svoj mir, ali i slobodu da kad god poželite pojačate ton na televizoru ili pustite omiljenu pesmu jače.

Život u kući je fleksibilniji, naročito u pogledu uređivanja. Za razliku od stanova, ovde nema potrebe da tražite dozvolu drugih stanara ukoliko želite da izvršite renoviranje, niti da vodite računa o kućnom redu.

Bez obzira da li je kupovina kuće ili stana vaš izbor, kontaktirajte Brian Lack & Company. Naši agenti pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, dok će vam tim advokata pomoći oko pravnih pitanja, uključujući i dokumentaciju vezanu za stambeni kredit.

 

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375