image
09.10.2023.

Uređenje enterijera: Dom u bojama jeseni!

Uređenje enterijera je jedan od važnih poslova kome pristupamo sa posebnom pažnjom.

Bez obzira da li je ovo tvoj prvi stan ili ste ponovo odlučili da promenite životni prostor, jedno je sigurno - nakon kupovine čeka vas opremanje. Čak i ako dugo živite u istom domu i ne planirate preseljenje posle izvesnog vremena svakom enterijeru je potrebno malo osveženja. Prema mišljenju mnogih jesen je pravo doba za to.

Dolazak novog godišnjeg doba često asocira na polazak đaka u školu. Druge na miris zimnice koja se sprema. Dok sve nas podseća da je vreme da lagane letnje komade u plakaru zamenimo toplijom odećom. Sređivanje garderobera neka vas podstakne da transformišete i svoje okruženje.

Inspiraciju za uređenje enterijera možete pronaći u jesenjim bojama prirode.

Zašto su jesenje boje u prostoru tako posebne?

Jesen predstavlja potpuni pomak od svetlih, sunčanih boja povezanih sa letnjim mesecima i prelazak na suptilne zemljane tonove.

Ove boje unose toplinu u prostor. Ujedno, stvaraju prijatnu, udobnu atmosferu kakvu želite da imate u svom domu.

Neutralni braon, bež i sivi tonovi savršen su izbor za zidove. Sa njima nikada nećete pogrešiti. Uvek aktuelni, čine idealnu podlogu za jesenji dekor. Smele osobe, koje vole intenzivniji kolorit, mogu da izaberu jarke narandžaste, žute, bakarne i crvene nijanse. Korišćenjem ovih dominantnih boja postići ćete upečatljiv efekat koji ostaje u sećanju.

Za one koji žele diskretnije živopisne boje tu je prelepa terakota. Kao svetlija alternativa jesenje palete, ona je podjednako topla i prijatna, a opet nosi dozu prefinjenog šika.

Nekonvencionalne jesenje boje za uređenje enterijera

Pored svima dobro poznatih boja, jesen donosi široku lepezu nijansi koje možete iskoristiti za uređenje stana. Ljubičasta je jedna od njih.

Svetlije nijanse ljubičaste su pogodne za proleće i leto, a duboki ton odličan je izbor za jesenje ukrašavanje. Upravo ova raskošna nijansa se smatra kraljevskom, te njenim dodavanjem vaš enterijer dobiće otmen izgled.

Stručnjaci savetuju da udružite dramatičnu ljubičastu sa toplom narandžastom i braon. Na taj način stvorićete jedinstvenu jesenju paletu koja izgleda apsolutno zapanjujuće.

Tamno zelena je još jedna boja koja se odlično kombinuje sa tradicionalnim jesenjim tonovima. Dovoljno je da je upotpunite sa smeđom, bakarnom i zlatnom nijansom i vašem enterijeru podarićete sasvim novu dimenziju.

Jesenji detalji za uređenje enterijera

Ukoliko nemate mogućnosti za veće investicije ili, jednostavno, nemate vremena da se upustite u farbanje zidova i kupovinu novog nameštaja, budite bez brige. Jesenje boje možete uneti i sitnim detaljima.

Najjednostavniji način jeste da dodate ukrasne jastuke i prekrivače u jesenjim bojama. Ne samo da ćete u trenu postići pravi jesenji look, već ih sa dolaskom toplih dana lako možete zameniti onim u prolećnim bojama.

Uz malo truda jesen će se naći u vašem enterijeru. Stare ukrasne predmete zamenite jesenjim cvećem, šišarkama, pletenim korpama i drugim sličnim elementima koji asociraju na ovo godišnje doba.

Ukoliko ste odlučili da kupite ili iznajmite nekretninu kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će u kratkom roku idealan stan za vas. Dok će vam naši advokati pomoći oko svih pravnih pitanja, uključujući i ona vezana za stambeni kredit, povraćaj PDV-a, subvencije.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375