image
11.01.2023.

Prodaja lokala u Beogradu

Prodaja lokala u Beogradu predstavlja važan deo tržišta nekretnina ne samo u glavnom gradu, već u čitavoj Srbiji. Ujedno, čini jednu od najstarijih ponuda nekretnina, jer lokali postoje od davnina.

Još su u drevnoj Vaviloniji, Asiriji, Fenekiji, Egiptu i na Arapskom poluostrvu u posebnim objektima namenjim za prodaju ljudi mogli da kupe namirnice, tkanine, keramiku, oružje, oruđe, pa i poludrago kamenje.

U Staroj Grčkoj lokali su otvarani u samim kućama, dok su se u Rimu nalazili na forumima. U Srednjem veku bili su smešteni u blizini manastira i dvoraca.

Sa razvojem privrede, lokali su poprimili savremeni oblik, kako bi odgovorili potrebama delatnosti. Zbog toga je njihova ponuda sve raznovrsnija.

Prodaja lokala u Beogradu u skladu sa poslovanjem

Bez obzira da li je reč o malom, porodičnim biznisu ili velikoj kompaniji, cilj postojanja je isti, a to je - ostvarivanje uspeha. Ne samo da omogućava napredovanje, već i motiviše zaposlene da se više zalažu kako bi bolje obavljali svoje obaveze. Rezultat toga jeste povećanje obima posla, što dovodi do potrebe i za većim radnim prostorom.

Nažalost, globalna ekonomija se trenutno nalazi u krizi. Usled velike inflacije, ali i jake konkurencije, opstanak pojedinih biznisa je doveden u pitanje. Da bi se prebrodila stagnacija i smanjili troškovi, ove kompanije su prinuđene da smanje i obim posla, pa i radne snage. Samim tim biće im potreban manji lokal za obavljanje poslovanja.

Imajući ovo u vidu prodaja lokala u Beogradu se konstantno proširuje. Na taj način je omogućeno da svaki brend ima prostor koji mu odgovara. Takođe, stvaraju se bolji uslovi za poslovanje i stranim kompanijama koji nastoje da se što bolje pocizioniraju na našem tržištu.

Prodaja lokala u Beogradu prema strukturi i lokaciji

Kada se posmatra prodaja lokala u Beogradu morate znati da se ona u osnovi deli na 2 dela.

A klasu čine novoizgrađeni lokali ili kratko korišćeni od strane samo jedne kompanije. Mogu se pohvaliti i odličnom pozicijom, kao i izgradnjom koja zadovoljava svetske standarde.

U lokale B klase spadaju već korišćeni, ali dobro očuvani prostori. Njihova vrednost je niža zbog godina izgradnje ili nedovoljne atraktivnosti lokacije.

Baš kao što na kupovinu kuće ili stana u velikoj meri utiče deo grada u kom se nalaze, tako je i za izbor lokala ključna lokacija. Svakako, lokali u samom centru Beogradu su privlačniji od onih u široj okolini. Mada je novogradnja na Novom Beogradu dovela do sve većeg interesovanja za lokale u ovoj opštini.

Posebnu pažnju privlače poslovni prostori u okviru kondominijuma. Ovi zaštićeni stambeno-poslovni kompleksi nude najviši nivo komfora za život, te i lokale u njima krasi ekskluzivnost kakvu nose imena renomiranih kompanija.

Prodaja lokala u Beogradu zavisi i od kvaliteta gradnje, kvadrature, ali i od strukture. Funkcionalni prostori sa dobrim rasporedom ne zahtevaju dodatna ulaganja u adaptaciju, te su i traženiji od drugih iste kvadrature.

Prodaja lokala u Beogradu preko agencije

Kupovina nekretnine preko agencije, uključujući i lokale, je najsigurnija opcija. Zahvaljujući licenci za rad garantovan vam je i kvalitet usluga. Što znači da će tim iskusnih agenata pronaći u najkraćem roku prostor koji ispunjava vaše kriterijume kako u pogledu delatnosti, tako i budžeta.

Brian Lack & Company se može pohvaliti visokim nivoom profesionalnosti, odličnim poznavanjem tržišta i efikasnošću u obavljanju posla. Ove kvalitete prepoznali su brojni zadovoljni klijenti, te nam iznova poveravaju posredovanje u prodaji, kupovini i iznajmljivanju.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375