image
29.12.2022.

Pantone boja za 2023.

Pantone boja za 2023. je konačno otkrivena!

Boje su jedinstveno sredstvo komunikacije. One su prva stvar koju vidimo i prva stvar sa kojom se povezujemo. Ovaj svojevrsni vizuelni jezik prenosi poruke koje prevazilaze polove, generacije, pa i geografske odrednice. Pomažu nam da pokažemo ne samo svoj besprekorni stil, talenat za estetiku, već i da se povežemo sa ljudima. Ujedno, utiču na naše raspoloženje, emocije, koncentraciju, produktivnost…

Imajući ovo u vidu ne čudi što Pantone institut konstantno radi na promovisanju i upoznavanju ljudi sa jezikom boja. Osnovan 1985. godine, institut već 2 decenije putem specijalnog Pantone Matching sistema donosi boju godine. Ona je rezultat sveobuhvatnog istraživanja globalnih trendova u svim oblastima - počev od industrije zabave i dizajna, preko tehnologije, pa do socio-ekonomskih dešavanja.

Koja je Pantone boja za 2023?

U želji da istakne ulogu prirode u čovekom životu, Pantone institut je i ove godine izabrao boju ukorenjenu u prirodi. U pitanju je Viva Magenta, sa kodnom nijansom 18-1750. Uvedena je u Pantone paletu boja 2019. godine, a svojom očaravajućom nijansom brzinom svetlosti osvojila je srca mnogih.

Organsko poreklo potiče od bube košenil. Ovaj insekt proizvodi karminsku boju, jednu od najdragocenijih, najjačih i najsjajnijih u porodici prirodnih boja. Crveni ton Viva Magente povezuje nas sa izvornom materijom, izražavajući novi signal snage.

Moćna i živopisna, Pantone boja za 2023. je oličenje odvažnosti i neustrašivosti, tako da budi sva čula i daje optimizam ne samo u ljudima, već i enterijeru. Iako intenzivna i bogatog kolorita, ona predstavlja borbu protiv turbulentnog i stresnog savremenog života, sa ciljem da unese u njega malo ravnoteže i spokoja.

Viva Magenta u enterijeru

Kao nijansirani grimiznocrveni ton, Pantone boja za 2023. predstavlja ravnotežu između toplog i hladnog. Asertivna, ali i ne i agresivna, dominira na suptilni način, te je idealna za uređenje stana.

Počev od prostora u Art Deco stilu, pa do minimalističnih formi - Viva Magenta oživljava svaki enterijer, dajući mu dozu sofisticirane elegancije.

Verovali ili ne, odličan je izbor za komade nameštaja, posebno za sofe u dnevnom boravku, plakare u dečijoj sobi, pa i kuhinjske elemente. S obzirom da podstiče kreativnost, preporučuje se i kod uređenja radnog prostora. Njome možete obojiti i zidove, dok smelima stručnjaci predlažu da plafon okreče Viva Magentom, a zidove u tamnu nijansu, poput sive.

Ukoliko je Pantone boja za 2023. previše intenzivna za vaš ukus, budite bez brige. Dovoljno je da unesete jedan detalj, poput tepiha ili drvene police.

Nekonvencionalna nijansa za moderno doba

Viva Magenta je jaka i zasićena boja, te joj nije potreban kontrast da bi došla do izražaja. Odlično se slaže sa crnom, belom, smaragdno zelenom i sivom.

 Mada se može ukombinovati i sa susednim na krugu boja - narandžastom, ljubičastom i plavom bojom.

Imajte na umu ove smernice u spajanju boja prilikom izbora detalja u Viva Magenta nijansi. Jastučići, vaze i ukrasni predmeti u boji 2023. godine savršeni su dodatak vašem dnevnom boravku. Grimiznocrvena na stolnjaku daće svečani ton u trpezariji, dok posteljina u ovoj boji ispuniće toplinom enterijer spavaće sobe.

Ukoliko ste odlučili da kupite stan kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će u kratkom roku dom kakav želite, dok će vam naši advokati pomoći u vezi svih pravnih pitanja, uključujući i prikupljanje dokumentacije za stambeni kredit, povraćaj PDV-a, subvencije za kupovinu stana.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375