image
17.11.2022.

Kako urediti svoj radni prostor?

Kako urediti svoj radni prostor? Pitanje koje sve češće srećemo kako u medijima, tako i u svakodnevnom razgovoru.

Uspeh u poslu zavisi, pre svega, od znanja, iskustava i tima saradnika. Međutim, ne treba zaboraviti na značaj koji ima i radno okruženje. Bez obzira da li radimo u velikoj kompaniji ili od kuće, radni prostor je odavno prerastao formu mesta na kome se obavljaju samo poslovni zadaci. Kancelarije su, zapravo, postale svojevrsna okruženja u kojima se ostvaruju kontakti, rađaju nove ideje i stvaraju nova prijateljstva.

S obzirom da zaposleni trećinu svog života provode na poslu, Brian Lack & Company vam daje savete kako na najbolji način da uredite svoj radni prostor.

Boje i svetlo za produktivni rad

Kao odgovor na pitanje: „kako urediti svoj radni prostor“ stručnjaci prvo navode izbor osvetljenja. Kvalitet svetla u vašoj kancelariji može uticati na raspoloženje. Samim tim i na efikasnost u obavljanju zadataka.

Brojna istraživanja su pokazala da je prirodno svetlo najbolje, jer ima tendenciju da smanji stres i anksioznost i poboljša koncentraciju. Dok loše osvetljenje, bilo da se radi o slabom izvoru svetlosti ili oštrom osvetljenju fluorescentnih svetala koje se nalazi iznad glave, dovodi do većeg naprezanja očiju i umora.

Imajući ovo u vidu preporučljlivo je da svoj radni sto postavite uz prozor. Ukoliko niste u mogućnosti to da izvedete obratite pažnju da izbor svetla bude prijatan za oči, kao i da ne stvara odsjaj na monitoru. Pored centralnog osvetljenja, obavezno na radnu površinu stavite i lampu koja će vam u zimskim danima i kasnim radnim večerima pružiti dodatnu količinu svetlosti.

Izbor boje, takođe, je važan pri opremanju radnog prostora. Mnogi se odlučuju za belu boju, jer daje pojačanu percepciju prostora i dozu elegancije. Međutim, previše bele čini vašu kancelariju monotonom.

Puderasti i bež tonovi su neutralni. Imaju umirujuće dejstvo, te ih možete koristiti kako za zidove, tako i za nameštaj. Crvena pruža energiju i motiviše, dok zelene i plave nijanse pomažu u koncentraciji i komunikaciji.

Žuta i narandžasta su stimulativne i podstiču kreativnost, ali treba biti umeren sa ovim bojama, jer mogu imati kontraproduktivno dejstvo.

Kako urediti svoj radni prostor? Dodajte lični pečat

Uređenje radnog prostora, baš kao i uređenje stana, ne podrazumeva samo izbor adekvatnog nameštaja.

Vaša kancelarija treba da oslikava vašu ličnost, navike i interesovanja. Zato za prijatnu radnu atmosferu dodajte elegantne detalje. Umetnička slika, skulptura sa putovanja, pa i fotografija sa porodicom unose osećaj komfora i topline, čineći posao prijatnijim. Ujedno, pomažu saradnicama da steknu pozitivan utisak o vama. Dok uramljene diplome i sertifikati, kao i naučne publikacije iz vaše oblasti poslovanja podižu nivo profesionalizma.

Biljke su još jedan detalj koji može pomoći da vaš radni prostor izgleda besprekorno. Svojim bogatim bojama i nežnim teksturama pružaju prefinjenu estetiku. Dodatni razlog da u svoju kancelariju unesete delić prirode leži u činjenici da biljke povećavaju produktivnost za 15 odsto.

Kako urediti svoj radni prostor? Obratite pažnju na radni sto

Radni sto je centralni deo kancelarije. Upravo ovaj komad nameštaja prvo ugledaju posetioci, te je od ključnog značaja da on bude uredan.

Umesto gomile razbacanih papira i olovaka koje odavno ne rade neka se na vašem stolu nađe lep notes i elegantni pribor za pisanje. Dokumentaciju koju redovno koristite stavite u stone police, a završene projekte odložite u odgovarajuće registratore.

Kablovi od uređaja stvaraju neuredni izgled, te se potrudite da ih pomoću čičak vezica koje se lepe za donju stranu vašeg stola sklonite od pogleda kako biste imali čistu i organizovanu površinu za rad.

Kupovina nekretnine preko agencije je jedina sigurna investicija. Zato kontaktirajte Brian Lack & Company. Naši agenti pronaći će prostor kakav ste oduvek želeli, a tim advokata pomoći će vam oko svih pravnih pitanja, uključujući i ona vezana za stambeni kredit, subvencije za kupovinu stana i povraćaj PDV-a.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375