image
02.06.2023.

Nekretnina na Kosmaju - Prednosti kupovine

Nekretnina na Kosmaju je poslednjih godina veoma tražena.

Smeštena između Sopota i Mladenovca, na samo 55 km udaljenosti od Beograda, nalazi se planina Kosmaj. Sa svojih 626 m nadmorske visine spada u drugu najnižu planinu u Srbiji, odmah iza Avale. Bez obzira na malu visinu, ističe se neobičnim izgledom u obliku polumeseca tako da, sa vhovima Mali, Goli i Rutavi, privlači pažnju ne samo turista, već i meštana ovog dela Šumadije.

Prema verovanju, ime potiče od keltske reči „cos“, što u prevodu znači „šuma“ i reči „maj“, tj. „planina“. Sam naziv ukazuje na bogatstvo šuma koje je krase.

Tokom istorije Kosmaj je bila veoma značajna planina. Tako je u vreme Rimskog carstva predstavljala važno rudarsko nalazište, sa izvorima olova i srebra. Mada se smatra da je ruda gvožđa ovde vađena još pre dolaska Rimljana.

Zbog dobre lokacije bila je i mesto ratova i sukoba. Upravo se na ovoj planini odigrao najbitniji događaj Kolubarske bitke kada je vojska Kraljevine Srbije, pre svega Timočka divizija, uspela da zaustavi napad Austro-Ugraske. Dok je u Drugom svetskom ratu na tom prostoru vodio bitku čuveni Kosmajsko-posavski partizanski odred.

Danas, Kosmaj predstavlja omiljenu turističku destinaciju mnogih. Imajući ovo u vidu ne čudi što ponuda nekretnina na Kosmaju zauzima važan deo na tržišta nekretnina u Srbiji.

Raj na zemlji u neposrednoj blizini Beograda

Sigurni smo da ne postoji osoba koja željno ne čeka vikend kako bi se sklonila od gradske buke, gužve u saobraćaju i zagađenog vazduha koji se širi u urbanim gradskim sredinama. Dva slobodna dana znače puno za odmor, ali nisu dovoljna da se zaputimo na daleki put. Srećom, savršeno mesto za odmor nalazi se nadomak glavnog grada.

Planina Kosmaj je poznata po neverovatnoj prirodi. Bukove i hrastove šume, brojni proplanci i livade na kojima se može naći čak 551 vrsta biljaka i 300 vrsta gljiva, kao i više desetina izvora pitke vode, stvaraju prelepi doživljaj od kog zastaje dah. Kosmaj se ističe i ružom vetrova koja se formira od vazdušnih struja sa Karpata i Mediterana čineći vazduh ne samo čistim, već i zdravim. Zahvaljujući ovim karakteristikama planina je stavljena pod zaštitu države kao prirodno dobro od izuzetnog značaja.

Pored prelepih pejzaža, ono što posebno privlači posetioce jeste mir koji ispunjava svaki kutak. Zaista, ova planina je drugačija. Na njoj se možete u potpunosti opustiti i povratiti energiju, jer donosi privatnost kao nijedno drugo turističko mesto u našoj zemlji.

Kosmaj je idealna destinacija i za ljubitelje šetnji i planinare. Staze koja vode do vrha imaju uređena odmarališta sa klupama, a na putu ćete, možda, susresti zečeve, srne, fazane, jerebice i prepelice.

Prednost kupovine nekretnina na Kosmaju

S obzirom na atraktivnost lokacije, Kosmaj je dobio novi arhitektonski koncept koji se savršeno uklapa u njegovu netaknutu prirodu.

Kosmaj Residence može se pohvaliti jedinstvenim apartmanskim smeštajem koji pruža sve što je potrebno za ekskluzivan boravak i stanovanje u prirodi. Počev od eksterijera koji je izgrađen po svetskim trendovima, pa do moderno opremljenih enterijera - prilikom dizajniranja svakom delu posvećena je velika pažnja tako da oslikava luksuz, komfor i kvalitet.

Najsavremenija konstrukciona rešenja, uključujući i deo fasade rađen u Fundermaksu, kao i upotreba materijala isključivo prve klase garantuju postojanost objekata, odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju i bezbednost na požar, te postavljaju nove standarde u gradnji i energetskoj efikasnosti. Prefinjeni stil spoljašnjosti prenet je i na unutrašnjost, tako da apartmane krase besprekorni detalji, izuzetna funkcionalnost i udobnost.

Bez obzira na kvadraturu, svaka smeštajna jedinica obezbeđuje maksimalnu iskorišćenost prostora, dok prostrane terase sa kojih se pruža fantastičan pogled, daju dodatni šarm arhitekturi. Ujedno, čine pravu oazu mira koju neće narušiti okolna gradnja u budućnosti, jer kompleks okružuju zaštićene šume, koje se ne smeju seći.

Da je reč o inovativnom načinu gradnje potvrđuje i SMART sistem koji omogućava daljinsko upravljanje uređajima putem mobilnog telefona, računara ili tableta kako bi posetioci u svakom trenutku imali željeni ambijent.

Nekretnina na Kosmaju donosi usluge na nivou hotela sa 5 zvezdica

Kosmaj Residence nije samo luksuzni apartmanski smeštaj. On nudi niz povoljnosti tako da ćete se osećati kao u najboljem hotelu. Ne samo da postoji mogućnost angažovanja dizajnera koji će urediti enterijer vašeg apartmana, već vam je na raspolaganju i svakodnevno održavanje.

Za ljubitelja knjiga tu je besplatna biblioteka, kao i više kutaka za čitanje, a gurmani će ostati bez reči pred ukusnim jelima koja mogu da probaju u restoranu u okviru kompleksa. Sva jela biće pripremljena od organskih sastojaka koji se ekološki uzgajaju u bašti u neposrednoj blizini. Ove namirnice moći ćete da kupite i u marketu.

U okviru kompleksa nalaze se otvoreni i zatvoreni bazeni, wellness & spa centar, teniski tereni, tereni za mini golf, kao i teretane na otvorenom. Najmlađi posetioci uživaće u igri u Avantura parku i na specijalnom igralištu za njih.

Kupovina nekretnine preko agencije je jedina sigurna opcija, zato kontaktirajte Brian Lack & Company, koji ima najbolju ponudu nekretnina na Kosmaju.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375