image
22.02.2024.

Investiranje u nekretnine - Siguran izvor prihoda uz brz povraćaj uloženog kapitala

Investiranje u nekretnine, prema mišljenju mnogih, predstavlja najbolji oblik ulaganja. To potvrđuju i statistički podaci. Prema najnovijem istraživanju ova investicija je procenjena na više od 230 biliona dolara, te opravdano spada u najveću klasu imovine.

Ujedno, predstavlja jednu od najpopularnijih preduzetničkih oblasti, jer privlači pažnju investitora širom sveta. Razlog za to jeste mogućnost dobijanja predvidljivog, dugoročnog pasivnog prihoda, pozitivnog povrata na investicije i povoljnih poreskih pogodnosti.

Za razliku od akcija i obveznica, nekretnine se smatraju investicijom niskog rizika. Čak i u vremenima geopolitičkih kriza i ekonomskih neizvesnosti potreba za obezbeđivanjem krova nad glavom je primarna. Samim tim posedovanje nekretnine za iznajmljivanje garantuje uvek sigurnu zaradu. Zbog toga su one odlično sredstvo za diverzifikaciju portfolija.

Dodatna prednost koju nudi investiranje u nekretnine jeste mogućnost kupovine na rate. Odnosno, putem stambenog kredita, što nije slučaj ni sa jednom drugom investicijom.

Imajući ovo u vidu Brian Lack & Company vam daje korisne savete koji će vaše ulaganje u nekretnine učini efikasnim.

Upoznajte se sa tržištem nekretnina

Ulaganje u nekretnine je jedinstveno polje koje uključuje ekonomiju, arhitekturu, građevinarstvo, pa i kreativnost i marketing. U pitanju je unosna opcija koja ima potencijal da ljudima ponudi finansijsku sigurnost za budućnost.

Da bi vaše investiranje u nekretnine bilo isplativo morate, pre svega, razumeti tržište. Tokom godina trendovi u arhitekturi se menjaju. Sa njima se menja i ponuda i tražnja. Zato je važno da pratite sve promene na trištu nekretnina da biste prvi obezbedili najbolju ponudu.

Neophodno je, takođe, da upoznate svoju konkreciju, kao i potencijalne klijente. Ipak, od njih zavisi uspeh vašeg ulaganja.

Istražite strategije ulaganja

Sledeći korak jeste istraživanje potencijalnih prednosti i nedostataka različitih strategija ulaganja. To će vam pomoći da postavite svoje ciljeve investiranja.

Ukoliko želite brz priliv kratkoročni zakup je najbolja opcija. Kupovina stana koji ćete iznajmljivati na dan ili na nekoliko dana pruža odličnu zaradu, ali zahteva stalno angažovanje.

Neki ljudi se odlučuju da investiraju u nekretnine manje kvadrature. Garsonjere i jednosobni stanovi su najtraženija kategorija. Počev od studenata, preko mladih parova, pa do penzionera - ove nekretnine imaju najširu ciljnu grupu. To znači da ćete imati više mogućnosti iznajmiljivanja.

Za razliku od investiranja u male nekretnine, kupovina penthausa ili dupleksa za iznajmljivanje svrstava se u veća ulaganja. Iako zahtevaju veći početni kapital, nemojte zaboraviti da su u pitanju luksuzne nekretnine, te će i prihod biti znatno veći.

Investiranje u nekretnine obuhvata i komercijalne objekte. Međutim, oni mogu biti rizični, jer se u kriznim vremenima teže iznajmljuju.

Izračunajte svoju zaradu

Da li je za vas investiranje u nekretnine isplativo ili ne najbolje ćete proceniti na osnovu potencijalne zarade. Nju ćete okvirno izračunati kada od bruto dobiti oduzmete ukupne troškove.

U ovom slučaju, bruto dobit može biti od prihoda zakupca, novca od prodaje, nerealizovanih dobitaka ili fizičke imovine. Ukupni troškovi su početni troškovi ulaganja, troškovi popravke i renoviranja, ukoliko je potrebno. Zatim, troškovi reklamiranja, režijski troškovi, porez i svi drugi tekući troškovi održavanja nekretnine.

Ukoliko ste odlučili da svoj kapital investirate u nekretnine Brian Lack & Company vam u tome može pomoći. Stojimo vam na raspolaganju i za kupovinu nekretnine u stranim zemljama.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375