image
21.03.2024.

Investicija u nekretnine u 2024. godini - Šta je najprofitabilnije?

Investicija u nekretnine u 2024. godini predstavlja najbolju opciju ulaganja novca.

Poslednje 3 godine obeležila je visoka stopa inflacije, ekonomska kriza, ali i nepovoljna geopolitička situacija izazvana ratom u Ukrajini i sukobom u Izraelu. U takvim prilikama pitanje očuvanja bogatstva je više nego izraženo.

Iako na svetskom tržištu postoje brojne opcije, ulaganje u nekretnine je jedna od najpopularnijih. To potvrđuje i podatak da je više od 230 biliona dolara investirano u nekretnine.

Međutim, različite vrste nekretnina zahtevaju detaljno planiranje kako biste izabrali onu koja vama najviše odgovara. Kupovina nekretnine nije samo obezbeđivanje dobre diverzifikacije, već i stvaranje portfolija koji prati vaše težnje za autonomijom.

Imajući ovo u vidu Brian Lack & Company vam otkriva koja je najprofitabilnija investicija u nekretnine u 2024. godini.

Ulaganje u luksuzne nekretnine

Istraživanja pokazuju da se najluksuzniji stanovi u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije, prvi prodaju. Ovaj podatak je sasvim opravdan.

Luksuzni stanovi nude jedinstveni spoj estetike i funkcionalnosti. Počev od granitnih ploča, preko ukrasnog mermera, pa do skupocene keramike - ove nekretnine izgrađene su od najkvalitetnijih materijala koji pariraju svetskim standardima.

Izdvajaju se i svojom prefinjenom arhitekturom, dok unutrašnji dizajn ostavlja zadivljujući efekat. Obilje svetlosti, pogled od kog zastaje dah, prostrani balkoni - samo su neke karakteristike.

Luksuzni stanovi se obično nalaze u pametnim zgradama. To znači da su opremljeni najsavremenijom tehnologijom koja život čini komfornijim i sigurnijim.

Zapravo, ova investicija u nekretnine u 2024. godini ne znači samo kupovinu vrhunskog stana, već i ulazak u životni stil višeg nivoa.

Ulaganje u poslovne nekretnine

Kada je u pitanju investicija u nekretnine u 2024. godini drugo mesto zauzimaju poslovni prostori. Oni vam omogućavaju da iskoristite potrebe profesionalnog tržišta. Ujedno i da se strateški pozicionirate kako biste zadovoljili potražnju za fleksibilnim i inovativnim radnim okruženjima.

Ulaganje u komercijalne nekretnine otvara vam put da zaronite u sektor koji se snažno oporavlja, dok kompanije redefinišu svoje zahteve za radnim prostorom. Postavši deo ovog tržišta imate potencijal za stabilnim prihodom od zakupa, koji je najčešće dugoročnog karaktera. Takođe, imate šansu da izgradite kapital u materijalnoj imovini koja može da izdrži ekonomske fluktuacije.

Ono što poslovne nekretnine čini dodatno poželjnim jeste sloboda izbora. Počev od poslovne zgrade u centru grada, pa do malog butiku u kraju koji se razvija - imate mogućnost da u skladu sa svojim budžetom i postavljenim ciljevima izaberete poslovni koncept.

Ukoliko želite možete kupiti stan kao poslovni prostor. S obzirom na brojne prednosti koje pruža u odnosu na standardne poslovne prostore mnoge kompanije se odlučuju za ovu opciju. Samim tim je zagarantovan profit.

Investiranje u nekretnine za odmor

Užurbani stil života sve više stvara želju kod ljudi da pobegnu od gradske buke i obaveza. Zato je ulaganje u nekretnine u prirodi jedna od najprofitabilnijih opcija.

Zamislite da posedujete stan za odmor koja ne služi samo kao vaša oaza mira, već i kao potencijalni izbor prihoda kroz kratkoročni zakup. Uz pravu lokaciju i atraktivnu arhitekturu iznajmljivanje može imati unosan prihod tokom čitave godine. Upravo to vam omogućava kupovina nekretnine na Kosmaju u okviru kompleksa Kosmaj Residence.

U neposrednoj blizini Beograda smešten je raj na zemlji. Izgrađen u modernom stilu, ali uz poštovanje prirode svaki stan Kosmaj Residence-a pruža sve što je potrebno za ekskluzivan odmor.

Kompleks obuhvata 4 zgrade, sa ukupno 44 stanova, kvadrature od 32 m2 do 41 m2. Prilikom projektovanja svakom, pa i najmanjem delu, posvećena je posebna pažnja, tako da je ovaj kompleks već sada postao sinonim za luksuz, komfor i kvalitet.

Prelepi smeštaj prati bogat sadržaj. Otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, igraonica za najmlađe, biskop na otvorenom, teniski i košarkaški tereni, fitnes centar - samo su neke od aktivnosti Kosmaj Residence-a koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim.

Ukoliko ste odlučili da ove godine uložite u nekretnine kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pomoći će vam da pronađete ono što ste oduvek želeli.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375