image
26.08.2022.

Feng Shui u vašem domu

Feng Shui u vašem domu doneće bogatstvo, ljubav i sreću. Ova drevna kineska veština stara preko 5.000 godina, poznata je po korišćenju energije kako bi se stvorila harmonija između čoveka i njegovog okruženja. Ujedno, predstavlja tehniku uređenja životnog prostora u skladu sa okruženjem.

Naziv je skovan od reči koja označava „vetar“ i reči za „vodu“, te se Feng Shui bukvalno prevodi kao „vetar-voda“. Samo ime ukazuje na njegovu suštinu pronalaženja „idealnog mesta za stanovanje, zaklonjenog od jakih vetrova i uz reku, koje donosi sreću, obilje i bogatstvo“.

Prema Feng Shui učenju od toga kako uređujemo svoj dom zavisi kakvog ćemo biti zdravlja i koliko ćemo imati uspeha u poslu, ljubavi i drugim aspektima života. Imajući ovo u vidu ne čudi što Feng Shui mnogi i danas svrstavaju u 5 najpopularnijih stilova uređenja enterijera.

Kako da postignete Feng Shui u vašem domu otkriva vam Brian Lack & Company.

Očistite životni prostor

Jedna od najvažnijih sila prema Feng Shui učenju jeste Chi. To je zdrava, prosperitetna i srećna energija, te je prvi korak u uređenju doma da omogućite njen protok kako biste imali dobro zdravlje, bogatstvo i sreću.

S obzirom da nered stvara barijere koje otežavaju protok pozitivne energije, neophodno je da svoj prostor detaljno raščistite. Stvari koje čuvate ispod kreveta, pretpane police i plakari, kao i pokvareni uređaji remete Chi, te je vreme da sve što ne koristite bacite ili odložite u garažu. Zadržite samo predmete koji su vam korisni i one koje volite i imaju posebno značenje za vas.

Ulazna vrata su „usta Chi“. Samim tim čišćenje doma radi protoka dobre energije obuhvata i sklanjanje viška predmeta oko ulaznih vrata. Zatim proveru svih sijalica oko ulaznih vrata, jer je svetlost još jedan uslov za dobru energiju. U skladu sa tim, pored osvetljenja oko ulaznih vrata, obavezno vodite računa da u svoj dom unesete što više svetla. Zato održavajte sva stakla, ogledala i prozore čistim. Dok mračnim delovima dodajte lampe ili postavite ogledala tako da se u njih reflektuje svetlost sa drugog mesta. Na taj način učiniće i vaš prostor vizuelno većim.

 Feng Shui u vašem domu podrazumeva izbor odgovarajućih boja i predmeta

Prilikom opremanja stana prema Feng Shui-ju obratite pažnju na izbor boja. Svaka boja ima određeno značanje. Tako crvena označava sreću i bogatstvo, zelena mir i ravnotežu, bela čistoću, a crna snagu. Narandžasta je namenjena za zabavu, žuta pruža mentalnu stimulaciju, dok plava obezbeđuje dobru komunikaciju.

Baš poput boja, tako i dekorativni predmeti imaju važnu ulogu ne samo u pružanju topline i sreće, već i u zaštiti doma. Zmaj oslikava snažnog muškarca, zaštitnika, te ova figura predstavlja simbol snage, moći i energije. Kornjača označava dugovečnost, mudrosti, kao i uspeh. Slon daje sreću, zdravlje i snagu porodici, a tronoga žaba novac i bogatstvo. Petao simbolizuje dobrotu i vernost. Takođe, važna je pomoć u lošim međuljudskim odnosima.

Biljke za Feng Shui u vašem domu

Kineska filozofija ističe da Chi reflektuju biljke, te je poželjno da svoj dom ispunite njima. Ipak, morate znati da jedino zdravo cveće donosi pozitivnu energiju. Uvelo, osušeno cveće, kao i veštačko emituje negativnu energiju i ne treba ga držati u kući.

Preporučljivo je da gajite biljke sa srcolikim, zaobljenim i mesnatim listovima, jer one najbolje emituju energiju. Fikusi, krotoni, eševerije, difenbahije, ljubičice, orhideje, spatifilum, begonija, gardenija, pahira, drvo novca - samo su neke od biljaka sa ovakvim listovima.

Biljke koje imaju trnje, iglice ili oštro lišće treba izbegavati u prostoru, ali ih možete držati u dvorištu,  kako bi vas štitile od neprijatelja.

Bez obzira da li ste odlučili da kupite kuću ili stan, ili iznajmite nekretninu kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će dom kakav želite, dok će vam naši advokati pomoći u vezi svih pravnih pitanja, uključujući i prikupljanje dokumentacije za stambeni kredit.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375