image
14.10.2022.

Prodaja stanova na Vračaru

Prodaja stanova na Vračaru donosi bogatu ponudu na tržištu nekretnina.

Od 17 beogradskih opština Vračar je jedna od najmanjih, sa površinom od 292 hektara. Ujedno je jedna od najstarijih opština. Naziv se prvi put pominje u turskom dokumentu iz 1492. godine koji je izrađen na zahtev smederevskog sandžak-bega Sulejman-paše. Da bi prema dokumentu iz narednog veka ovaj kraj opisan kao hrišćanska mahala sa 17 kuća u okviru beogradske varoši.

Za bogatu istorija opštine vezuju se brojne legende. Prema jednoj, naselje je nazvano po istoimenom junaku koji je ovde imao kolibu. Druga govori o velikom broju vrabaca na prostoru opštine. Dok treća legenda se vezuje za nesrećnu ljubav. Naime, srpski junak Luka Cvetinović je na tom mestu zatekao prelepu devojku kako se kupa na izvoru. Vrlo brzo je otkrio da je ona vračara-veštica, koja ga je iskoristila.

Vračar simbolizuje i lekovita svojstva, jer pojedini stručnjaci ističu da naziv potiče od staroslovenske reči „vrač“, što znači lekar. Tome doprinosi i činjenica da su na Vračarskom polju spaljene mošti Svetog Save, koje se i danas smatraju čudotvornim.

Koje su prednosti života na Vračaru otkriva vam Brian Lack & Company.

Odlična lokacija

Na manje od jednog kilometra udaljenosti od Terazija smeštan je Vračar sa najpoznatijim beogradskim četvrtima - Slaviji na severu, Paliluli na severoistoku, Čuburi i Gradiću Pejtonu na istoku, Neimaru na jugu i Karađorđevom parku na jugozapadu.

Iako spada u najnaseljeniju opštinu, Vračar važi za miran kraj, bez prevelike buke i gužve koja je karakteristična za mnoge druge opštine, dok 3 bulevara, Bulevar kralja Aleksandra, Bulevar oslobođenja i Južni bulevar, koji predstavljaju granice opštine obezbeđuju dobru povezanost sa svim krajevima grada, te ne čudi što kupovina i iznajmljivanje nekretnina na ovom prostoru privlače veliku pažnju.

Bogat kulturni život

Vračar krasi spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog tako da možete istovremeno uživati u bajkovitim predratnim vilama i impresivnoj arhitekturi novogradnje. Ipak, ono što mnoge zadivljuje jeste da mala površina prestonice nudi mnoštvo znamenitosti.

Na Vračaru su smeštana 4 pozorišta. Pored Beogradskog dramskog, nalaze se i 2 amaterska - DADOV i Teatar levo, kao i pozorište za mališane - Pozorištance „Puž“. U jednoj od najlepših beogradskih ulica, Krunskoj nalazi se Muzej Nikole Tesle koji čuva urnu naučnika, a u neposrednoj blizini je i Prirodnjački muzej.

Najveći pravoslavni hram na Balkanu, Hram Svetog Save nalazi se upravo u ovoj opštini. Tačnije, na mestu gde su Turci spalili mošti Svetog Save kako bi srpski narod kaznili za podizanje bune. Još jedan simbol Beograda, čuvenu Beograđanku, možete ovde videti.

Vračar se može pohvaliti i boemskim životom. Jedinstvenog šarma i prijatnog ambijenta, njegove kafane su od najranijih dana okupljale poznate umetnike, pisce i istoričare.

 Prepoznatljivi duh zadržale su i u modernom dobu, te predstavljaju omiljeno mesto kako mlađim, tako i starijim generacijama.

Dom za svakog

Prodaja stanova na Vračaru veoma je tražena u svim društvenim sferama - počev od porodica sa malom decom, preko studenata i samaca, pa do najstarijih građana. Razlog tome krije se u udobnosti života koji pruža.

Roditelji ne moraju da brinu za svoje najmlađe, jer ova opština obuhvata brojne predškolske ustanove, 6 osnovnih škola, Centar za likovno obrazovanje, osnovnu i srednju muzičku školu, Treću i Četrnaestu beogradsku gimnaziju, Tehničku školu „Bora Marković“. Dok je u samom srcu opštine smešten Stomatološki fakultet.

Obilje zelenila i parkova, među kojima se posebno izdvajaju Karađorđev park i Čuburski park, prijaju starijim. Tu je i svima dobro poznata Kalenić pijaca, kao i Gradić Pejton, zanimljiv zanatski centar sa oko 40 radnji.

Ukoliko ste odlučili da kupite stan na Vračaru kontaktirajte Brian Lack & Company. Naši agenti pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, a tim advokata pomoći će vam oko svih pravnih pitanja, uključujući i ona vezana za stambeni kredit i povraćaj PDV-a.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375