image
18.08.2022.

Prodaja garsonjera u Beogradu - Kako organizovati život u malom prostoru?

Prodaja garsonjera u Beogradu obuhvata veliki deo tržišta nekretnina.

Garsonjere su najmanje stambene jedinice koje obuhvataju prostor veličine od 20 do 40 m2. Prepoznaju se po samo jednoj prostoriji koja ima više funkcija. To znači da je u njoj smeštena mala kuhinja, trpezarijski sto, krevet za spavanje i drugi osnovni komadi nameštaja neophodni za život. Upravo u tome je glavna razlika u odnosu na stanove sa više soba.

Baš kao stan u potkrovlju, tako su se i garsonjere javile prvo u Francuskoj. Odatle i naziv, koji potiče od francuske reči „garson”, što u bukvalnom prevodu znači „momak”. Sam naziv ukazuje na namenu ovog životnog prostora. Naime, garsonjere su prvobitno koristili momci. U početku nisu sadržale kuhinju, te su nazivane i momačkim stanovima, kako bi se ukazalo na odsustvo „ženske ruke“ u njima.

Iz Francuske, koncept garsonjere se vrlo brzo proširio svetom, dobijajući drugačija imena. Tako su u Engleskoj i danas poznate kao „studio apartmani“, „samostalni apartmani“, „apartmani efikasnosti“, pa i „porodični apartmani”. U Braziilu se nazivaju „kuitinete”, a u Italiji ime asocira na jednu sobu - “monolocale”. Dok ih Japanci nazivaju “jednosobne vile”.

Koje su prednosti života u garsonjeri otkriva vam Brian Lack & Company.

Ko je najviše zainteresovan za prodaju garsonjera u Beogradu?

Statistički podaci pokazuju da se u prestonicu Srbije svake godine doseli oko 50.000 novih stanovnika. U većini slučajeva reč je o studentima, jer je Beograd sa 31 državnim i više privatnih fakulteta glavni univerzitetski grad. U želji da imaju svoj mir, mnogi od njih radije biraju garsonjere nego život u domu ili deljenje većeg stana sa cimerima.

Garsonjere su privlačne i mlađima koji započinju samostalni život. Kao centar privrede ne samo naše zemlje, već i regiona, Beograd nudi veće mogućnosti za zapošljavanje, te mnogi odmah po završetku školovanja pronađu posao i odluče se da se osamostale.

Nije redak slučaj da, u potrazi za boljim poslom, u Beograd dođu ljudi iz drugih krajeva Srbije, pa i mladi bračni parovi. S obzirom da su troškovi života u glavnom gradu viši nego u drugim, garsonjere su, zbog povoljnije cene, pravo rešenje za njihov novi početak.

Prodaja garsonjera u Beogradu - Niz povoljnosti u pogledu uštede kućnog budžeta

Bez obzira da li se odlučite da iznajmite ili kupite nekretninu, garsonjere karakterišu niže cene, te su pristupačne velikom broju ljudi. Čak i ako izaberete da iznajmite potpuno neopremljen stan ne morate brinuti za finansije. Manja kvadratura zahteva i manje nameštaja, dok su kuhinja i kupatilo već opremljeni. Zapravo, izborom garsonjere za život veća je verovatnoća da ćete pronaći stan na lokaciji koja vam odgovara i po ceni koju možete priuštiti.

Stanovanje u manjem stanu znači i niže mesečne račune, jer je manja potrošnja električne energije za osvetljenje, grejanje i hlađenje. Što dugoročno gledano donosi značajnu uštedu.

Neograničene mogućnosti uređenja

Uređenje enterijera je još jedna prednost koju mnogi ističu.

Open space prostor, po kome su prepoznatljive garsonjere, obezbeđuje vam neverovatnu prilagodljivost, dok kreativne ideje i saveti pomoći će vam da uz malo truda i određenih detalja prostor učinite vizuelno većim tako da ćete imati istovremeni osećaj širine, ali i ušuškanog komfora.

Život u malom prostoru, takođe, podstiče da birate komade kojima, zaista, želite da ispunite svoj dom. Samim tim ne postoji opasnost od gomilanja nepotrebnog nameštaja i pretrpavanja, pa možemo slobodno da kažemo da garsonjere krasi moderni, funkcionalni dizajn, koji svojim dekorativnim elementima skreće pažnju.

Ukoliko ste odlučili da prodate ili kupite garsonjeru kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš stručni tim pomoći će vam da pronađete dom kakav ste oduvek želeli.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375