image
09.12.2022.

Praznična dekoracija enterijera - 5 saveta kako da vas dom izgleda savršeno

Praznična dekoracija enterijera učiniće predstojeće dane nezaboravnim.

Sa dolaskom decembra počinje sezona novogodišnjih i božićnih praznika. Trgovi su ispunjeni bogato ukrašenim jelkama, a ulice obasjane lampionima. I na prozorima polako niču očaravajući snežni pejzaži. Zapravo, gde god pogledamo prati nas praznična atmosfera najlepšeg doba godine, te je pravi trenutak da srećom i radošću ispunimo svoje domove.

Počev od ulaznih vrata koje krasi venčić, pa do zvezde praznika, jelke - Nova godina je savršeno doba da pokažete svoj talenat za prazničnim uređenjem stana. Ujedno da toplom porodičnom atmosferom obogatite svaki kutak svog doma.

Praznična dekoracija enterijera koja privlači pažnju gostiju

Bez obzira da li je vaš dom u industrijskom loft stilu, tradicionalnom ili minimalističkom, Novu godinu ne možemo da zamislimo bez jelke. Sa svojim svetlucavim lampicama, girlandama posutim šljokicama, ogromnom kolekcijom ukrasa i pažljivo upakovanim poklonima smeštenim ispod - jelka zauzima centralno mesto u dnevnoj sobi, te ne čudi što njenom ukrašavanju posvećujemo najviše pažnje.

Ništa ne ističe više novogodišnji duh kao kombinacija crvene i zelene na jelci. Idealna je za osobe koje neguju tradiciju. Ipak, stručnjaci savetuju da ukrase na jelci uskladite sa bojama koje vladaju vašim prostorom.

Duboke plave nijanse upotpunjene srebrnim detaljima daju dozu elegancije. Dok spoj ljubičastih i zlatnih ukrasa predstavlja pravo osveženje u prostoru. Čak i kombinacija bele jelke sa crnim ukrasima može delovati izuzetno sofisticirano, a najbolji je izbor za nekovencionalni minimalistički enterijer.

Razmišljajte dalje od novogodišnje jelke

Praznična dekoracija enterijera ne obuhvata samo ukrašavanje jelke. Nemojte da zaboravite da kamin, police, komode, pa i drugi komadi nameštaja čine veliki potencijal za ukrašavanje.

Za otmeni izgled postavite venčić od veštačkog zimzelenog lišća, kugli i mašni na kamin. Možete okačiti i čuvene čarape za poklone koje će dati dodatnu dozu prazničnog duha. Stočiće ispunite ukrasnim svećama i vazama sa sezonskim cvećem i crvenim bobicama, a na prozoru neka se nađu prelepi crveni cvetovi Božićnog drveta.

Figurice Deda mraza, irvasa, Krcka Oraščića i gnoma su obavezni detalji na policama, a na vama je da izaberete svog omiljenog novogodišnjeg junaka.

Dajte tkaninama u domu svečani ton

Počev od plišanih jastučića sa novogodišnjim motivama, pa do ćebeta sa tartan dezenom - ovi dodaci stvoriće idilični praznični ambijent. Takođe, pružiće neverovatni komfor u danima druženja sa porodicom i prijateljima.

Iako praznično ukrašavanje ima tendenciju da se fokusira na dnevnu sobu, jastučići i prekrivači su savršeni dekor i za spavaću sobu.

Praznična dekoracija enterijera u kuhinji

Magija Nove godine počinje na mestu gde se pripremaju slasni praznični zalogaji. Zato kuhinju obogatite prazničnim detaljima.

Krpe na kojima su oslikani snežni predeli, kecelja sa Sneškom Belićem, šarene lizalice, novogodišnje šolje - samo su neke od ideja za uređenje kuhinje u prazničnom duhu. Ukoliko imate dovoljno prostora možete dodati i ukrasne sijalice i viseće kugle.

Novogodišnja dobrodošlica na ulaznim vratima

Novogodišnji venac na ulaznim vratima postao je nezaobilazni detalj praznika. Možete ga upotpuniti otiračem u novogodišnjem stilu, koji će gostima pružiti divan uvod u vaše praznično carstvo.

Ukoliko ste odlučili da u novoj godini započnete život u novom domu, kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, a tim pravnika pomoći će vam oko svih pravnih pitanja, uključujući i ona vezana za povraćaj PDV-a, subvencije za kupovinu stana i stambeni kredit.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375