image
23.09.2022.

Kupovina stana u Kragujevcu

Kupovina stana u Kragujevcu predstavlja sigurnu investiciju.

Kragujevac se nalazi u centralnom delu Srbije. Smešten je na obalama reke Lepenice, između ogranaka Rudnika, Crnog vrha i Gledićkih planina. Naziv je dobio po ptici kraguj, tj. vrsti jastreba, koja je u Srednjem veku korišćena za lov. Danas se nalazi na grbu ovog grada.

Iako mnogi istoričari smatraju da je Kragujevac kao naseljeno mesto postojao i pre Nemanjićke države, prvi zvanični zapisi o njemu potiču iz turskog popisnog deftera 1476. godine.

Nakon oslobođanja od Turaka u Drugog srpskom ustanku Kragujevac je postaje prestonica Kneževine Srbije 1818. godine. Ova važna pozicija donela je i brži razvoj. Osnovana je prva gimnazija u Srbiji, 1833, a 2 godine kasnije i prvo pozorište „Knjažesko-srbski teatar“. Počelo je i štampanje prvih novina, „Novine srbske“.

S obzirom da je prema poslednjem popisu stanovništva 4. grad po veličini u Srbiji, Brian Lack & Company vam otkrivaju šta donosi kupovina stana u Kragujevcu.

Dobri uslovi za građenje karijere

Iako kupovina nekretina u Beogradu zauzima glavni deo tržišta nekretnina poslednjih godina sve je veća potražnja za stanovima u Kragujevcu. Razlog tome jesu odlični uslovi za zapošljavanje.

U ovom gradu je, po završetku Drugog svetskog rata, otvorena prva fabrika automobila na Balkanu. Početkom 90-ih godina prošlog veka našao se na udaru krize u Jugoslaviji, te je postao jedan od siromašnijih mesta.

Na sreću, to stanje je drastično promenjeno. Danas, Kragujevac je nastavio svoj privredni razvoj zahvaljujući osavremenjivanju industrije. Fiat, Yanfeng Automotive Interiors, Teknija - samo su neki od vodećih svetskih giganata koji su svoja postrojanja otvorili bas u ovom gradu. Ne samo da su doneli nova radna mesta, već stvorili dobre uslove za napredovanje, te je došlo do migracije stanovništva iz drugih krajeve Srbije.

Kako je Kragujevac univerzitetski grad veliki uticaj na povećanje interesovanja za kupovinu stanova imaju i mladi. Niži troškovi života i kvalitetno obrazovanje glavni su faktori da izaberu neki od 11 fakulteta u ovom gradu, a ne u prestonici. Mnogi od njih nakon studija nastavljaju da žive u Kragujevcu.

Kupovina stana u Kragujevcu na dobroj lokaciji

Kragujevac je srce Šumadije. Udaljen je 120 km od Beograda i 150 km od Niša. Dobar geografski položaj omogućio je lak i brz dolazak do njega iz svih pravaca. Ipak, ono što više zanima ljude koji odluče da kupe nekretninu jeste obilje zelenila koje je ovaj grad pretvorilo u pravu oazu mira.

Glavni gradski park obuhvata brojne sportske terene, zatvorene bazene i sportsku halu tako da pruža pravi užitak ljubiteljima sporta. Dok one koji žele samo da uživaju u prelepoj prirodi staza može da odvede do Šumarica, a odatle i do Šumaričkog jezera. Ušuškano u šumskom okruženju ovo jezero je pravo mesto za odmor, dok u letnjoj sezoni postaje najposećenije kupalište u Šumadiji.

Kupovina stana u Kragujevcu u luksuznom kompleksu

Razvoj grada doneo je i nove stilove gradnje, koji prate svetske trendove u arhitekturi. Tako se Kragujevac može pohvaliti kondominijumom Tesla Palace. U pitanju je luksuzni stambeno-poslovni centar koji obuhvata 16 poslovnih objekata i 276 stanova, uključujući i impresivne penthouse stambene jedinice.

Dizajniran po najsavremenijim standardima Tesla Palace donosi najviši kvalitet življenja. Svaki stan je projektovan tako da obezbeđuje maksimalni komfor, odlično osvetljenje i očaravajući pogled, dok elegantni detalji daju dodatnu dozu elegancije koja prati ovaj kondominijum

Moderni koncept gradnje ogleda se i u mogućnosti kontrolisanja i podešavanja uređaja u stanu preko aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu.

Pored prostora za život i poslovanje, stanarima su na raspolaganju i teretana, bazen, kao i prostori za odmor i zabavu, te možemo slobodna da kažemo da je Tesla Palace u potpunosti prilagođen potrebama i načinu života kako mlađih, tako i starijih generacija.

Ukoliko ste odlučili da kupite stan u Kragujevcu kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će nekretninu koja odgovara vašim željama, a advokati će vam pomoći oko svih pravnih pitanja, uključujući i pitanja vezana za povraćaj PDV-a.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375