image
20.01.2023.

Kako osvežiti dom na ekonomičan način?

Kako osvežiti dom na ekonomičan način? Pitanje koje je svako od nas u jednom trenutku svog života postavio.

Ma koliko uživali u svom domu, sigurno ste se suočili sa željom da promenite nešto u njemu. Razgledajući pažljivo životni prostor, možda, ste shvatili da više niste zadovoljni enterijerom, te da vam se ne čini više prijatnim i komfornim. Možda ste, pak, isprobali neki od popularnih stilova uređenja enterijera, a sada vam deluje prilično zastarelo.

Bez obzira koji je razlog, jedno je sigurno - vreme je za promenu! Međutim, ponekad naši budžeti nisu toliko veliki kao motivi za promenom. Srećom, postoje stvari koje možete promeniti u svom domu tako da naprave sasvim novo okruženje, a koštaće vas vrlo malo vremena i novca.

Kako osvežiti dom na ekonomičan način? Dajte zidovima upečatljiv izgled

Zidovi su polazni korak pri opremanju stana, te i sada, kada ste odlučili da promenite nešto u svom domu, možete krenuti od njih.

S obzirom da su velike površine, i najmanja promena garantuje impresivni efekat. Dovoljno je da u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi prefarbate jedan zid kako biste „razbili“ monotoniju iste nijanse u prostoru. Ukoliko želite da unesete print iskoristite pomoć tapeta. Moderne tapeta dolaze u različitim zanimljivim dezenima tako da će vaš zid dobiti novi atraktivni izgled, a soba novu fokusnu tačku.

Ukoliko, ipak, ne želite da menjate boju zidova, možete ih osvežiti detaljima, poput uramljenih fotografija sa putovanja, police koje ćete ispuniti svojim omiljenim sitnicama ili napravite šik aranžman tako što ćete okačiti drage uspomene.

Kako osvežiti dom na ekonomičan način? Promenite detalje u svom enterijeru

Zvuči neverovatno, ali mali detalji zaista imaju moćan efekat. Nova zavesa za tuš u kupatilu, mesingana slavina na sudoperi ili nove, elegantne ručice na ormarima - samo su neki od elemenata koji će vaš dom učiniti elegantnijim.

Čak i novi raspored na policama ili zamena starih požutelih prekidača za svetlo novim podići će estetiku u prostoru na sasvim novi nivo.

Onima koji su spremni da izdvoje malo više vremena stručnjaci savetuju da prefarbaju nameštaj. Ovo je naročito dobro rešenje za uređenje kuhinje, gde su viseći elementi izloženi pari od kuvanja, te boja sa njih brže gubi sjaj. Mada ideju možete primeniti i u bilo kojoj sobi. Iskoristite svoj talenat za slikanje i ukrasite ormah svoje dece njihovim omiljenim junacima ili, biste, radije vratima podarili novu nijansu.

Verovali ili ne, i vaši radijatori mogu dobiti novu boju koja se savršeno slaže sa nijansom zidova. Jedino morate voditi računa da boja kojom ih farbate bude otporna na visoke temperature.

Nemojte da zaboravite na podove

Odgovor na pitanje kako osvežiti dom na ekonomičan način često se krije u podu.

Tepisi imaju posebnu sposobnost da dodaju toplinu i definiciju prostoru u kome se nalaze. Dakle, ako želite da redefinišete svoj prostor, nema boljeg načina da to uradite nego sa novim tepihom. Dok podove u hodniku, radnoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kojoj nema tepiha, možete osvežiti vinilom. Ne samo da su povoljni, već i besprekornog izgleda tako da niko neće primetiti razliku u odnosu na drvene podove.

Ukoliko ste odlučili da je vreme da promeniti svoj životni prostor kontaktirajte Brian Lack & Company. Naš tim agenata pronaći će dom kakav ste oduvek želeli, a tim pravnika pomoći će vam oko svih pravnih pitanja, uključujući i nedoumice vezane za povraćaj PDV-a  i stambeni kredit.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375