image
23.05.2022.

Zašto je dobro iznajmiti stan kao poslovni prostor?

Zašto je dobro iznajmiti stan kao poslovni prostor? Pitanje sa kojim se često susreću vlasnici kompanija.

Bez obzira da li ste rešili da postanete distributer, vlasnik proizvodne kompanije, advokatske kancelarije ili maloprodajnog objekta, u jednom trenutku moraćete da se suočite sa imovinskim pitanjem. Pre donošenje te odluke trebate da razmorite mnogo faktora. Pri čemu je polazna osnova sagledavanje dugoročnosti poslovanja.

Ukoliko je u pitanju sezonski posao, onda prostoru u kome će se on odvijati ne morate pridavati veliki značaj. Međutim, ako želite da vaše preduzeće ne samo ostvari dugoročni profit, već i da se razvija, čuveni investitor Louis Glickman savetuje: “Najbolja investicija na zemlji jeste ulaganje u nekretnine”. Zbog toga je neophodno da se zaputite u potragu za odgovarajućim poslovnim prostorom.

Nažalost, ponuda prostora za odvijanje poslovanja je mnogo manja od ponude stanova, te se mnogi odlučuju da svoju kompaniju razvijaju upravo u stambenoj jedinici. Imajući ovo u vidu Brian Lack & Company vam otkriva zašto je dobro iznajmiti stan kao poslovni prostor.

Komfor u svakom trenutku

Pojedine delatnosti, posebno uslužne i ugostiteljske, moraju da se obavljaju u tačno koncipiranom poslovnom prostoru u vidu lokala. Takođe, kompanije koje se bave proizvodnjom zahtevaju posebno uređene prostore, tj. proizvodne hale. Svaka druga vrsta poslovanja može se obavljati i u stanu koji je adaptiran kao poslovni prostor.

Prednost upotrebe stana za kancelarije se ogleda, pre svega, u boljoj radnoj atmosferi. Naime, stan pruža prijatniji ambijent za rad, jer je oslobođen stroge forme koja je karakteristična za komercijalnu arhitekturu. Ujedno, obezbeđuje veći stepen privatnosti svakom zaposlenom, a za dodatni stepen komfora možete iznajmiti dupleks.

Čak i poslovni sastanci u ovakvom prostoru su dinamičniji, opušteniji. Dok prostorije za pauzu, kao i kuhinja nisu samo poziv za neobavezni razgovor sa kolegama, već i inspiracija za rađanje novih poslovnih ideja.

S obzirom da dobri uslovi za rad utiču direktno na produktivnost radnika možemo slobodno da kažemo da iznajmljivanje stana kao poslovnog prostora doprinosi napretku kompanije.

Atraktivna lokacija

Kada razmatrate zašto je dobro iznajmiti stan kao poslovni prostor nemojte zaboraviti na lokaciju. Prostori namenjeni za kancelarije obično su smešteni u određenim zonama grada.

Kako lokacija može biti presudna za klijente, veoma je važno da izaberete kraj koji će biti na udarnom mestu vašoj ciljnoj grupi. Samim tim se stan nameće kao bolja opcija jer je veća ponuda, te ćete sigurno u željenom kvartu grada pronaći onaj koji odgovara vašem poslovanju.

Zašto je dobro iznajmiti stan kao poslovni prostor? -Jer je cena niža

Cene iznajmljivanja, pa i kupovine nekretnine komercijalne namene se razlikuje od cena za stambene jedinice. Odnosno, za klasične poslovne prostore moraćete da izdvojite više novca, naročito za ekskluzivnije lokacije, kao što su u Beogradu Stari grad, Voždovac, Dedinje… Što znači da iznajmljivanje stana dugoročno gledano donosi značajnu uštedu u budžetu vaše kompanije.

Ukoliko ste odlučili da pokrenete sopstveni biznis ili već postojeći preselite na drugu lokaciju stručni tim Brian Lack & Company vam može pomoći u odabiru pravog prostora za vaše poslovanje.


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375