image
20.09.2023.

Mali stan - Rešenja koja će vas oduševiti

Mali stan je čest izbor studenata, ali i mladih parova koji žele da žive u urbanom području. Ne samo da su pristupačnije cene po kvadratu, već donosi i niže troškove održavanja.

Pod ovim pojmom najčešće se podrazumeva garsonjera ili studio. Mada obuhvata i jednosobne stanove, a u pojedinim slučajevima i dvosobne. Bez obzira na raspored prostorija, jedno je zajedničko - mala kvadratura. Upravo zbog toga mali stan predstavlja pravi izazov za uređenje.

Međutim, suprotno popularnom verovanju, mali dom ne mora da bude prenatrpan i neuredan. Uz malo kreativnosti maksimiziraćete ograničeni prostor i učiniti ga funkcionalnim. Ujedno, personalizovaćete ga onako kako želite.

Da bi vam olakšao posao opremanja stana male kvadrature Brian Lack & Company predstavlja vam rešenja koja će vas oduševiti.

Pronađite dodatni prostor za skladištenje

Ako živite u malom stanu znate da se svaki kvadratni metar računa. Zato je jedan od najvažnijih aspekata uređenja optimizacija mogućnosti skladištenja. Korišćenjem pametnih rešenja za skladištenje možete kreirati organizovano okruženje bez nereda. Ovo ćete najlakše postići ulaganjem u multifunkcionalne komade nameštaja.  

Obavezno nabavite club stočić sa podiznom pločom. Na taj način dobićete ne samo prelepi komad nameštaja, već i dodatni prostor da skladištite stvari unutra.

width="100%" height="281px"style="border: 4px solid #1b6b6f; padding: 5px;"

Ukoliko ste u svoj mali stan smestili francuski krevet možete iskoristiti slično rešenje. Naime, dodatne fioke ispod ležaja pomoći će vam da sačuvate ćebad, jastuke i posteljinu. Ovde možete smestiti i van sezonsku odeću i time osloboditi orman.

Za one koji odluče da izrade ležaj po meri mogu da iskoriste i naslon iznad glave za pravljenje polica.

Police možete postaviti i iznad vrata kako biste iskoristili svaki deo zida. Ovi elementi ne samo da pružaju dodatni prostor za skladištenje, već i privlače pogled prema gore. Takođe, vaš prostor učiniće vizuelno većim.

Prihvatanje minimalizma

Kada je u pitanju dizajn malih stanova, manje je često više. Prihvatanje minimalističkog pristupa može značajno poboljšati ukupnu estetiku i funkcionalnost vašeg životnog prostora.

Odlučite se za čiste linije i neutralne boje u prostoru. Vodite računa da postavite nameštaj kako biste stvorili otvorenu i prozračnu atmosferu. Izbegavajte pretrpavanje stana nepotrebnim stvarima. Fokusirajte se na uključivanje bitnih elemenata koji zaista dodaju vrednost vašem svakodnevnom životu. Pre nego što krenete sa uređenjem dobro razmislite koje aktivnosti želite da podrži vaš prostor, a zatim postavite stvari u skladu sa tim.

Kreiranje zona

Mali stan je obično open space prostor. Ipak, to ne znači da ne treba da ima definisane delove.

Poželjno je da stvorite različite zone kako biste razgraničili različite oblasti i maksimizirali funkcionalnost. To možete postići korišćenjem prostirke, pregrade za sobe ili postavljanjem nameštaja da biste definisali specifične prostore, kao što su dnevni boravak, trpezarija i radni prostor.

Kreiranjem zona ne samo da uspostavljate osećaj reda, već i optimizujete upotrebljivost vašeg stana.

Ideje za uređenje kuhinje u malom stanu

Bez sumnje, kada je u pitanju mali stan najveći podvig jeste opremanje kuhinje. Morate u nju uneti svu neophodnu tehniku da bi bila funkcionalna, a opet ostaviti dovoljno prostora za pripremu jela.

S obzirom da je problem skladištenja ovde najizraženiji stručnjaci savetuju da akcenat stavite na tu oblast. Jednostavan način da dobijete dodatni prostor jeste upotreba polica na izvlačenje. Dovoljno su prostrane da na njih smestite mnoge stvari, a opet uzane tako da će stati između dva elementa.

Možete okačiti i kuke unutar vratanca kuhinjskog nameštaja. One su idealne za kačenje otvarača konzervi, merica, sita isl.

Iskoristite prednosti skladištenja ispod visećih elemenata. Ova oblast se često zanemaruje, a pruža dovoljno mesta za čuvanje predmeta koje svakodnevno koristite. Samim tim, oslobodićete radne ploče od raznih činija, kutija sa začinima, ubrusima… 

Ukoliko ste odlučili da kupite stan, bez obzira koje kvadrature, Brian Lack & Company vam može pomoći.

 

 

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375