image
24.06.2022.

Kada je pravo vreme za kupovinu stana i koje su prednosti posedovanja sopstvene imovine?

Kada je pravo vreme za kupovinu stana? Ovo pitanje će, u određenom trenutku u životu, sebi postaviti veliki broj ljudi.

Kupovina nekretnine zaista predstavlja veliku odluku koju možete doneti, a koja će uticati kako na vašu budućnost, tako i na vaše finansije. Stoga, pre obavljanja kupovine trebalo bi dobro razmisliti o svim aspektima.

Kupovina sopstvene nekretnine je veoma uzbudljiva i stvara osećaj slobode, a za mnoge od nas predstavlja i ostvarenje životnog sna. Ipak, ne bi trebalo donositi nagle odluke, već dobro promisliti o svemu. Da li planirate da živite sami u stanu? Kolika kvadratura će vam biti neophodna? Koliko vam je važna lokacija stana? Da li uskoro planirate proširenje porodice?

Svi ovi faktori mogu uticati na vaš odgovor na pitanje kada je pravo vreme za kupovinu stana.

Kupovina stana je uvek dobra investicija u budućnost

Kupovinom nekretnine, porodične kuće ili stana, zapravo ulažete u budućnost svoje porodice.

Kupovina stana jeste i uvek je bila pametna investicija, ali ne isključivo i samo iz finansijskih razloga. Naime, vlasništvo stana jeste dobra polazna tačka za osnivanje porodice, koja vam pruža dodatni komfor i sigurnost.

Razlozi zbog kojih je kupovina nekretnine savršeno rešenje za vas

Kupovina nekretnine i posedovanje životnog prostora zaista se smatra životnim postignućem u savremenom vremenu, u kakvom živimo.

Vlasništvo nekretnine donosi brojne prednosti, od kojih su najvažniji mir i sigurnost.

Naravno, stan koji je jednom u vašem posedstvu kasnije možete ostaviti svojoj deci i svojim potomcima. Veoma veliki broj ljudi upravo zbog ove činjenice se odlučuje na kupovinu stana ili porodične kuće.

Možete stvoriti svoj dom iz snova!

Kada posedujete sopstveni dom, imate potpunu kreativnu slobodu – možete odlučiti da renovirate kupatilo, opremite kuhinju u svom stilu, porušite zidove i napravite open space prostor ili da pak obojite zidove u neobične boje.

Renoviranje doma generalno povećavaju vrednost imovine, tako da ćete svakim novim ulaganjem, u slučaju da se odlučite da ga prodate u nekom momentu, dobiti veću vrednost od one koju ste uložili prilikom kupovine.

Imaćete veću kontrolu nad troškovima

Iako vlasništvo nad nekretninom pordrazumeva određene troškovima, kao što je recimo otplata kredita za stan, ona sasvim sigurno neće neočekivano porasti za neku veću sumu. U nekim slučajevima čak ćete moći da ih kontrolišete, na primer, odabirom stambenog kredita sa fiksnom kamatnom stopom u određenom vremenskom periodu.

Ulaganjem u sopstvenu nekretninu štedite zapravo novac

Iako vam se možda neće uvek činiti tako, otplata stambenog kredita je način da uštedite novac.

Kupovinom stana ili otplatom kredita vi zapravo dobijate nepokretnost čija vrednost može samo da raste u narednom periodu i koja, što je najvažnije, ostaje vama i vašim potomcima.

Kada je pravo vreme za kupovinu stana?

Sasvim je sigurno da je odgovor na pitanje kada je pravo vreme za kupovinu stana individualan i zavisi od različitih faktora.

Dakle, ne postoji idealno vreme za kupovinu nekretnine, koje je univerzalno za sve i za svačiji budžet. Prema tome, dobro razmislite o svim faktorima. Sasvim sigurno, kupovina stana doneće vam velike pogodnosti, od kojih je najvažniji vaša sigurnost da imate krov nad glavom.

Ukoliko se odlučite za kupovinu nekretnine, znajte da je jedini bezbedan način da to učinite preko agencije. Kontaktirajte Brian Lack & Company i saznajte više o kupovini stana i uslovima koje morate ispuniti, kao i o tome šta sve možete očekivati u toku ovog procesa.

 


Kontakt Info

T: +381 11 40 10 888

T: +381 69 40 10 410

E: [email protected]

BW Residence, Tower A, Hercegovačka 14/6, 4th floor,
11000 Beograd, Srbija

NEWSLETTER

Prijavite se na naš Newsletter i budite informisani na vreme o novim nekretninama.

  • Telefon

  • +381 11 40 10 888

  • Br. u registru

  • #375